Duminică,
16.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Nicolae Salade, directorul Scolii Regina Maria: ”Am dat in judecata, ca asa au facut si altii”

De câteva luni, printre directorii de școli din Sibiu și membrii de sindicat circulă o tendință: toată lumea dă în judecată Inspectoratul Școlar pentru a recupera niște bani neplătiți de acum câțiva ani. Pentru a ne lămuri care este situația l-am întrebat pe Nicolae Salade, directorul Școlii Regia Maria, acesta fiind mai cunoscut în învățământul sibian.

Rep.: De ce ați dat în judecată Inspectoratul?
N. S.: Pentru a recupera o diferență salarială promisă de ai mult timp membrilor de sindicat și neplătită. Am înțeles din discuțiile pe care le-am avut cu colegi de-ai mei de prin alte școli că acei bani se mai pot recupera doar prin hotărâre judecătorească, așa că am urmat calea firească. Acțiunea se referă la banii promiși de cei în măsură pentru perioada octombrie 2008 – decembrie 2009.

Rep.: Despre ce sumă de bani este vorba, merită efortul?
N. S.: Suma este destul de mare, undeva peste o sută de milioane, așa că efortul ar merita. Bine că, dacă ar fi să câștig, am înțeles că nu aș primi toți banii odată, ci eșalonat, pe parcursul  mai multor ani. Este o întreagă lacună legislativă aici, nimeni nu prea știe clar ce se întâmplă. Pe de o parte eu sunt și director, am o funcție managerială, dar sunt și membru de sindicat, ceea ce nu se prea potrivește. Dar aceasta este situația.

Rep.: Ce știți de la alți colegi, a câștigat cineva?
N. S.: Da, sunt colegi care au început acțiunea mai devreme și au câștigat procesele. Eu acum aștept, procesul fiind în derulare. Am aflat mai târziu de situație. M-am întâlnit cu o colegă de la o altă școală care mi-a spus ce să fac. Nu am nimic de pierdut, de ce nu?

Rep.: Colegii care au câștigat și-au primit banii?
N. S.: Nimeni nu știe exact ce se întâmplă. Am înțeles de la unii că banii se acordă eșalonat, în câțiva ani. Pe de altă parte, am auzit că banii au început deja să se acorde și îi pot primi doar cei care au hotărârea judecătorească, din momentul în care o primesc, și ce s-a dat până acum sunt pierduți. Nimeni nu prea știe ceva concret legat de situația aceasta.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Manager

Acum 8 ani

In unitatea pe care pretinde ca o conduce se dau drepturi de natura salariala si dumnealui nu stie in baza carui act normativ se dau banii respectivi si cum au fost revendicati, afla acum duoa un an de zile de la o colega??? Doamne ce director care vrea sa i se spuna MANAGER EDUCATIONAL?!? Oare mai sunt multi directori ca domnul acesta?????
Raspunde

parinte

Acum 8 ani

Un profesor de istorie nu poate deveni \"manager educational\" doar printr-o hartie si mult orgoliu. Acest domn a manipulat 200 de parinti citind intetionat printre randuri o hartie la inceperea anului scolar. N-are nimeni ac de cojocul lui, ca isi bate joc de reputatia unei scoli istorice! Citeste cineva procesele verbale de la consiliile de administratie, ca-l baga sigur in istorie!
Raspunde

parinte

Acum 8 ani

Ce spuneti voi? Daca vreti sa vedeti cea mai mare catastrofa de director din istoria invatamantului veniti la Gradinita cu PP Nr. 2 Targoviste si nu o sa va vina sa credeti. Este o persoana cu probleme psihice, cea mai slaba educatoare din unitate si din oras, care niciodata nu a reusit macar sa retina numele copiilor din grupa, nu a reusita pana acum sa retina unde se afla butonul de pornire a calculatorului, pierde documentele scolare...le uita pe unde se duce, etc...apoi ce pretentii avem sa ne fie manager. Este cea mai proasta decizie a ISJ Dambovita din toate timpurile, cred. O mare rusine pt unitatea noastra ...groaznic!!!
Raspunde

parinte

Acum 8 ani

Apropo...doamna ,,catastrofa\'\' nu mai are sanse de recuperare deoarece mai are 4 ani pana la pensie si a fost numita de conducerea PSD-ista numai din dorinta de a elimina ,,virusii\'\' de directori fara culoare politica din sistem.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus