Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Autostrada Sibiu – Orastie, vazuta din aer| Video si Foto

Utilizatorii forumurilor peundemerg.ro și skyscrapercity.com au finanțat o nouă filmare din aer a șantierului autostrăzii Sibiu – Orăștie. Într-unul din filmele postate pe internet, apar împreună loturile III și IV, respectiv cel executat de Impregilio de la limita cu județul Alba până la Aciliu și cel executat de Astaldi – Euroconstruct Trading până la conexiunea cu centura ocolitoare a Sibiului.
Părerile exprimate de forumiștii care urmăresc atent stadiul șantierelor sunt că lucrările nu au cum să respecte termenul de aprilie 2013, un termen mai apropiat de realitate fiind toamna anului viitor, pentru ambele loturi. Până acum, constructorii au anunțat, oficial, că își vor menține termenele asumate prin contract.

Lotul III, primul care apare în imaginile filmate pe 19 octombrie, are o lungime de 22,11 km și include trei pasaje, trei poduri și 19 structuri casetate. Pe această porțiune de autostradă va fi amenajat un nod rutier pe teritoriul comunei Apodu de Jos (km 56+700), dar și un spațiu de servicii. Cea mai impresionantă lucrare de pe acest tronson este viaductul metalic (minutul 1:40 din filmuleț și foto deschidere) ce are o lungime de un kilometru, cel mai înalt pilon depășind 70 de metri.

Lotul IV al autostrăzii (care în filmul realizat de utilizatorul Eurocopter al formului peundemerg.ro începe, aproximativ, de la minutul 2:45) va măsura la finalul lucrărilor 16,61 km de autostradă, care vor include patru pasaje peste autostradă, două pasaje peste calea ferată și două poduri.
Asocierea Astaldi – Euroconstruct Trading (ultima fiind firmă românească) mai are de executat pe acest lot două noduri rutiere: unul în dreptul orașului Săliște (km 66+290) și unul în dreptul actualului sens giratoriu de pe centura Sibiului (km 82+445).
De o parte și de alta a tunelului care va fi amenajat în dealul ce desparte Cristianul de Săcel (minutul 4:54), se va circula după încheierea lucrărilor pe două viaducte metalice. Între viitorul tunel și Cristian va fi amenajat un spațiu de servicii, iar la Aciliu (km 66+290) va exista un centru de întreținere și monitorizare a autostrăzii.

Foto și video: forum.peundemerg.ro

Sursă galerie foto: utilizatorul bogdymol al forumului peundemerg.ro
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 420

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Alex

Acum 11 ani

incredibil 561 de vizualizari si nici un comentariu??!!
Raspunde

maria

Acum 11 ani

594 de vizualizari si doua comentarii. asa e mai bine?
Raspunde

ha ha

Acum 11 ani

pana pix va fii gata in primavara 2012....dk e in 2015 tot n ar fii rau.....ups am uitat k se taie si fondurile ue pt drumuri decant e pinochio premier...ce na facut ceausescu numai face nimeni in tzara aia de pomina
Raspunde

valentin

Acum 11 ani

asa, vazand de sus cat front de lucru exista, iti dai seama cat e de lucru si ce putina logistica exista (utilaje, masini etc); deci numai pe segmentul asta filmat, ar fi trebuit sa fie furnicar pe jos, pe tot traseul ...
Raspunde

sergiu

Acum 11 ani

daca domnu premier ramane la guvernare clar ca nu o sa circulam pe tronsoanele incepute
Raspunde

cucu

Acum 11 ani

@1 si @2 nu va faceti probleme...va asigur ca pe linga fotbal si politica, romanii se pricep si la constructia de autostrazi.....
Raspunde

Auto Band

Acum 11 ani

suntem in urma cu 100 de ani fata de tarile dezvoltate ale UE... pt. cei care mai doresc sa emigreze nu e tarziu
Raspunde

foo

Acum 11 ani

Merge bine construcția. Eu sunt optimist că o să termine la termen.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

foarte buna treaba se face, continuati asa!
Raspunde

chis florin

Acum 11 ani

am vazut multe autostrazi in franta sunt din baia mare dar ro mai are multe de facut
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus