Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Doi pakistanezi expulzati din Sibiu pentru ca planuiau un atentat terorist

Ramzan Muhammad (30 de ani) și Adeel Muhammad (19 de ani) au fost expulzați din România în urma unei decizii judecătorești. Cei doi pakistanezi erau studenți la Sibiu, iar potrivit Serviciului Român de Informații, ”constituiau puncte de sprijin sub coordonare externă în condiții de conspirativitate”. Potrivit oficialilor SRI, cei doi ar fi ajutat la plănuirea unor atentate teroriste în România, în preajma acestor sărbători.
Ramzan Muhammad (foto) era student al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu de patru ani, venit prin intermediul programului internațional Erasmus Mundus. A terminat un master în industrie alimentară, iar acum urma un doctorat pe aceeași linie. Adeel Muhammad, pe de altă parte, a venit la Sibiu de doar două luni.
Rectorul Universității sibiene, Ioan Bondrea, spune că a aflat aseară de expluzarea celor doi. ”Aseară am aflat și eu, voi avea o informare din partea SRI. Noi nu am avut niciun fel de evenimente cu acești doi studenți. Mă surprinde, pentru că noi nu aveam niciun fel de probleme referitor la acești doi studenți. Au fost anchetați de cei de la Oficiul român de imigrări și există anumite legături cu familiile lor în Pakistan, nu e vorba de nicio activitate în Sibiu”, a declarat Ioan Bondrea.
Oficialii români arată că cei doi studenți au fost racolați de structurile Al Qaeda.

Făcea mâncare excelentă

Cei care l-au cunoscut pe Ramzan susțin că acesta se comporta normal. Din vara acestui an, a ales să se mute în chirie din căminele puse la dispoziție de Universitate. În cei aproape patru ani petrecuți în România, Ramzan a învățat limba, iar colegii îl cunoșteau drept un bucătar desăvârșit. ”Îl cunoșteam, chiar dacă învățăm la facultăți diferite. Mă surprinde această veste. Eu îl cunosc mai ales datorită petrecerilor la care el gătea. Și gătea foarte, foarte bine”, spune unul din studenții veniți în România prin intermediul aceluiași program Erasmus Mundus. ”Nu ieșea în evidență, dar nici nu era introvertit. Era normal, ce să spun?”. Potrivit celor povestite colegilor săi, Ramzan intenționa să se întoarcă în Pakistan după terminarea studiilor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

36 comentarii

sf. nicolae

Acum 11 ani

Deleanule, nu e frumos sa vorbesti asa urat despre prietenii tai
Raspunde

tgxmas

Acum 11 ani

Acuma inteleg la ce fel de spectacol de lumini senzational se refereau cei de la Targul de Craciun :))))
Raspunde

...

Acum 11 ani

Să tot aducem arabi în țările creștine...
Raspunde

victor

Acum 11 ani

cand aud comentarii gen era un baiat linistit, nu iesea in evidenta... ce draku credeai ca umbla cu dinamita la brau tot timpul? :)) stupid people
Raspunde

Austriacul

Acum 11 ani

Si acei baieti care au avut de-a face cu evenimentele din 9/11 erau tot banieti linistiti
Raspunde

Prostimea omeneasca vine de la Bucuresti

Acum 11 ani

Ce mama dreq cauta nenorocitii astia in Romania si mai ales in Sibiu? Cata prostime este pe capul unora sa aduca din tara unde statul il proteja pe Bin Laden studenti? Bai oameni buni opriti imigratia asta idioata. Nu vreau sa ajung ca in Londra sa vad 1000 de natii. Dupa ce ca avem tigani si unguri ce mai vor nenorocitii astia? sa disparem noi romanii. Cata prostie si rusine. Deschideti bine ochii. ASTA E TARA ROMANEASCA CRESTINA. OPRITI DISTRUGEREA EI Bai nenorocitilor!!!!!!
Raspunde

STRAFOR

Acum 11 ani

Bondrea esti un prapadit. O bomba in Sibiu din partea unor studenti cuminti din Pakistan si Bangladesh. Cine isi imaginea vreodata ca Marioara din Hipodrom moare de mana unor nenorociti care pozeaza pe studentii nevinovati si vor sa ucida in numele lui Allah. Opriti dreq aceste burse. Pentru ce sunt ele? Sa fim invadati de toti bananierii. Nu suntem noi amarati?! Bai nenorocitilor mai duceti-va la Sambata de Sus si mai uitati-va la natiunea noastra. Acum 8 ani cand am terminat facultatea nu erau atatia bananieri. AFARA CU EI DIN TARA.
Raspunde

.6 & .7

Acum 11 ani

Sunteti constienti ca aceasi mentalitate o pot avea si germani,italienii,francezi etc. despre romani? :) S-au la asta nu v-ati gandit? Aaa scuze un singur neuron nu poate procesa 2 chestii simultan. :)
Raspunde

@8

Acum 11 ani

da bai boule cretin, dar nu cred ca se asteapta vreun italian la un atentat terorist din partea unui roman....ai un neuron din pacate chiar tu:)))
Raspunde

@172.158.35.143

Acum 11 ani

M-ai impresionat cu limbajul tau sa sti. Paca ca nu pot spune acelasi lucru si nespre coeficientul tau de inteligenta. Scoate nasul afara din tara inainte sa vorbesti din telenovele. Si acuma continua cu ceea ce sti tu mai bine...refularea.
Raspunde

@10

Acum 11 ani

cand nu ai argumente logice, incepi sa te iei de limbajul meu. am stat in anglia, germania si suedia. stiu cum e cu multiculturalismul. lasa-ne in pace. emigreaza. eu vreau o romanie pentru romani. lasa coeficientele pentru ca tu esti un idiot. do not feed the troll asa ca te las in pace idiotule
Raspunde

Avatar

Acum 11 ani

Exact cum gandesc diversi oligofreni care SURPRIZA: mai stiu sa si cuvante, gandeau si italienii care voiau sa-i omoare pe toti romanii pentru ca un roman(de alta etnie) violase o italianca. Faptul ca ai stat in vest si ai spalat la dos batrani, acumuland frustrari, nu iti da dreptul sa te razbuni pe cei care cauta aici in marea lor majoritate o viata mai buna, la fel cum ai cautat si tu - si se pare ca nu ai gasit, pentru ca nimeni nu are nevoie de cretini - in vest.
Raspunde

@172.158.35.143

Acum 11 ani

Acuma am inteles, de asta esti xenofob pentru ca ai umblat prin toata Europa. Are logica. Eu ma abtin de la orice alt comentariu pentru ca observ ca mintea ta este mult mai ingusta decat am estimat. Totusi nu uita dupa comentariu trage apa.
Raspunde

Ave

Acum 11 ani

Voi vreti sa spuneti ca aveti studii superioare. Frumos limbaj. Felicitari. Mai ales pentru cel care a scris mesajul 6 si 7. De aceea este Romania asa cum este pentru ca are multi cetateni fara un pic de minte dar cu studii superioare...Nici nu meritam altceva numai tigani si unguri pentru ca aia macar au coloana vertebrala.
Raspunde

acestea sunt prietenii turcanei

Acum 11 ani

votati portocalii ca sa va ARDa!!!
Raspunde

acestea sunt prietenii turcanei

Acum 11 ani

votati portocalii ca sa va ARDa!!!
Raspunde

max

Acum 11 ani

Da... cam tot atit de linistiti au fost si cei din USA inainte de Sep. 11, 2001. Asta pina in ziua in care ai tai incearca sa iti adune creierii de pe asfalt sau zidurile din jur. Iar cei doi islamici acuiti pe aici ar fii la dreapta lui Alah si s-ar desfrina cu cele 27 de virgine promise. Din pacate se vor gasi destui prof. univeristari lacomi sa accepte contra cost aceaste gunoaie islamice ,pisa-ma pe turbanul lui Mahomed al lor.
Raspunde

do re mi

Acum 11 ani

CEI DOI PRESUPUSI TERORISTI ERAU IN ALIANTA CU MOTOC ? s-au urmau sa fie mintiti de dl Director s-au afland ca au fost mintiti urmau sa faca un atentat la mincinos
Raspunde

este o inventie.

Acum 11 ani

Romanians are only making this bullshit because there\'s nothing else it can do. Romanians soldiers are forced to go to Afghanistan because it\'s poor country doesnt have enough force power to stop themselves from going to places they DONT want. Even September 11, was made by Americans, because Osama Bin Ladin was an American Black Opps. If you don\'t believe it, search it. Romania is nothing for those against religion to attack because it doesn\'t mean anything in the real world, except the fact there know for, which is in-considerably inappropriate. So, Please stop blaming the race for what the media says. You are not as dumb as AMERICANS. Romanii sunt mai intellegenti de cat atat.
Raspunde

taliban delea nu

Acum 11 ani

potrivit Serviciului Român de Informații, ”constituiau puncte de sprijin sub coordonare externă în condiții de conspirativitate”. Potrivit oficialilor SRI, cei doi ar fi ajutat la plănuirea unor atentate teroriste în România, în preajma acestor sărbători. Multumim SRI ca isi fac datoria si jurnalistii sa isi mai ascuta creioanele si sa isi faca treaba potrivit.
Raspunde

Johann

Acum 11 ani

si eu am impresia ca e o inscenare. cineva vroia inainte de alegeri o publicitate buna, si ceva de genul \"teroristi prinsi\" impresioneaza majoritatea poporului, care este \"condus\" cu stiri, telenovele etc.. doar nu credeti ca 2 teroristi au stat la Sibiu si au planificat atentate in tara..ha ha.. puneti botul la toate ce vi se pune in fata. folositi mai mult creierul. un popor poti conduce cu 2 ziare si 2 programe TV !! ce ne-am prostit cu totii.
Raspunde

@ Johann

Acum 11 ani

Modelul este luat de la voi din Germania, ca si acolo va indobitoceste cu telvizorul le fel, doar telenovele cu homosexuali, reality-sow-uri cu retardati si concursuri pentru prosti.
Raspunde

Atentie

Acum 11 ani

Chiar daca unii au incercat asta, analizand f superficial problema, nu exista nicio paralela intre situatia romanilor din Italia si cea a arabilor de pretutindeni. Sunt cea mai perversa si primejdioasa natie, indoctrinarea lor se face de la varste incredibile, iar nivelul lor nativ de inteligenta e atat de redus ca rasa, incat sunt cei mai potriviti pt actiuni teroriste sinucigase. Sa fim seriosi, ce om civilizat ar putea recurge la asemenea gesturi impotriva umanitatii? Iar rolurile sunt f complexe, nu e vorba doar de varful de lance care detoneaza, ci de o organizatie intreaga, de la lideri religiosi la neveste si copii care cumpara materiale sau ii tainuiesc. Deci orice reactie de genul celor care nu-i suporta in tara noastra este perfect justificata si logica
Raspunde

@Atentie

Acum 11 ani

Care arabi berbecule? Credeam ca vorbim despre pakistanezi. Probabil ca Microsoft are majoritatea angajatilor indieni si pakistanezi pentru ca sunt prosti...
Raspunde

corect

Acum 11 ani

\"Atentie\" asta este mai indoctrinat decat \"arabii\" lui! Aste pe langa faptul ca e paralel cu istoria, religia si geografia. Primii sinucigasi din motive patriotice au fost japonezii, cu celebri kamikaze. Si aia sunt redusi ca inteligenta?
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

ce justitie blanda. pentru o asemenea fapta extrem de grava, pedeapsa este expulzarea?
Raspunde

olteanu

Acum 11 ani

Dar ce-i care a-u distrus economia si dumbrava cine ,ii expulzeaza . faptele aceste-a se numesc; implozie.
Raspunde

Johann

Acum 11 ani

@22 cred ca modelele vin din SUA, dar ai dreptate. Mi-e greata daca ma uit la TV si ma limitez la putine emisiuni. dar cred ca stim cu toti ca multe informatii din presa trebuie citite cu atentie si nu putem crede tot ce ni se serveste, adica sa fim critici. exista mi de motive pentru care sunt publicate stiri gen \"breaking news\". dar cat timp le inghitim fara critica nu se va schimba nimic.
Raspunde

sibianul antitero

Acum 11 ani

Pe surse se aude ca cei doi teroristi erau teribil de sangerosi si sadici si ca planuiau sa prabuseasca o musca in cea mai mare balega de vaca din Poplaca si sa faca una cu pamantul si doua cacareze de oaie din Rasinari. Urmatorul pas era sa saboteze catedrala neamului.
Raspunde

30

Acum 11 ani

Care teroristi bai retardatilor, nu s-a gasit nici o dovada concreta doar povesti. Pt k suntem o tara de povestitori si de jeguri.
Raspunde

Bsi_Hermmanstadt

Acum 11 ani

Felicitari celor care si-au facut bine treaba si i-au descoperit la timp, stim sa le apreciem munca atunci cand este in folosul comunitatii.
Raspunde

dorel

Acum 11 ani

Imi place cati idioti comenteaza pe aici. Probabil daca de craciun v-ati fi adunat membrii ai familiei cu farasu de prin targul de craciun dupa ce vreun psihopat dinasta detona o bomba...nu ati mai vorbi aiurea.
Raspunde

Corrigenda

Acum 11 ani

Intr-adevar, am gresit, mea culpa. Ma refeream la musulmani in genere. Iar in cazul kamikaze, era vorba de o alegere a modului de a muri, fiind vorba de pilotii avioanelor deja lovite.
Raspunde

hopaaaaa.

Acum 11 ani

aia nu s pakistanezi.....sunt olteni frate si sau deghizat....copii de ieniceri venitzi la furat in ardeal.....
Raspunde

@hopaaaaa

Acum 11 ani

nu bah bleando, nu-s ieniceri sau alta aia. is pur si simplu ma-ta betiva si cu frate-tau onanistu\' caci tu esti specialul pamantului: esti frate cu tac\'to !!!
Raspunde

@hopaaaa

Acum 11 ani

erau niste localnici din Cristian...ii stiu dupa mufe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus