Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
17°C

Radu Vancu, ”tanarul poet al anului 2012”

În cadrul Galei Tinerilor Scriitori din România, sibianului Radu Vancu i-a fost decernat titlul de ”Tânărul poet al anului 2012”, pentru volumul ”Frânghia înflorită”. În mod excepțional, juriul condus de fostul președinte al Academiei Române, Eugen Simion, a considerat că la această a treia ediție a Galei, distincția amintită merită acordată pentru doi tineri oameni de cultură, alături de Radu Vancu fiind premiată și Andra Rotaru.
Pentru ediția Galei care a avut loc pe 15 ianuarie au fost înscrise 132 de titluri. ”Nu o să dau verdicte critice. Este un poet consacrat deja. Aş putea să spun mai multe despre scriitorul Radu Vancu. Un scriitor şi un foarte bun cititor de poezie. Un lucru la fel de important: un om pentru care valoarea contează şi un om vertical”, a spus criticul Bogdan Crețu, citat de Agenția de carte.
”Mulţumesc juriului, pentru că a fi nominalizat şi chiar premiat de un astfel de juriu este onorant”, a spus Radu Vancu, potrivit aceleiași surse
Volumul ”Frânghia înglorită” semnat de Radu Vancu este una dintre cele mai apreciate cărți de poezie, apărute în cursul anului trecut. În cadrul unei ”anchete” realizată de revista Cultura, zece dintre cei 14 critici chestionați de publicația amintită au nominalizat cartea în Top 3, pentru patru critici literare, ”Frânghia înflorită” fiind cea mai bună carte de poezie apărută anul trecut în România.
Cel mai recent volum semnat de Radu Vancu, ”Frânghia înflorită”, a apărut în vara anului trecut la Casa de Editură Max Blecher.

Despre și de Radu Vancu poți citi mai multe aici

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Victor

Acum 9 ani

Felicitari poetului, Radu Vancu! Mi-a fost profesor in clasa a 8-a la Scoala Gen. nr. 17 si era unul dintre cei mai buni tineri dascali pe care i-am cunoscut, fiind totodata un om de mare caracter. Ii urez mult succes in continuare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus