Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Sibieni, poftiti la Festivalul Omului de Munte "Clopul Turistului"

Iubitorii muntelui sunt aşteptaţi în perioada 25 - 27 ianuarie, la Păltiniş, unde Clubul de Turism Montan „Amicii Munţilor” din Sibiu, organizează cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Omului de Munte „Clopul Turistului”.

Festivalul începe vineri, cu primirea participanţilor, iar sâmbătă de la ora 10:30 va avea loc şedinţa tehnică, urmată de desfăşurarea probelor de concurs. Duminică, festivalul se va încheia cu festivitatea de premiere, de la ora 11:00.

Evenimentul se va desfăşura la Cabana Vila 1, fiind organizat sub forma unui concurs între cluburile de turism montan din întreaga ţară. Probele deja consacrate vor fi fotografie montană, grafică, probă de prim ajutor, orientare sportivă pe trasee marcate din Munţii Cindrel precum şi alte surprize pregătite concurenţilor.

De asemenea, în cadrul probei culturale, fiecare club este provocat să susţină timp de 15 minute un program artistic cu tematică montană, care poate cuprinde momente de muzică, teatru, dans şi poezie.

„Festivalul îşi propune conştientizarea şi valorificarea patrimoniului natural al munţilor Cindrel şi a potenţialului lor turistic. Valorile promovate sunt prietenia între oamenii de munte şi grija pentru protejarea naturii”, spun organizatorii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus