Luni,
21.06.2021
Ploi Moderate
Acum
17°C

Un copil de 11 ani din Sibiu diagnosticat cu gripa porcina

Tot mai muţi sibieni se prezintă la medic, în ultimele zile, cu viroze şi pneumonii, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu spunc că numărul cazurilor a crescut cu peste 30% faţă de săptămâna precedentă. Tot în ultimele zile a fost diagnosticat încă un caz de gripă porcină.

”Singura probă de secreţie rino-faringiană recoltată în această săptămâna a fost pozitivă cu virus gripal tip A, subtip H1 pandemic, la un băiat de 11 ani, din Sibiu, cu tratament la domiciliu şi evoluţie favorabilă. Astfel, săptămâna este caracterizată în judeţul Sibiu ca activitate gripală scăzută, fiind depistat doar un singur caz. Remintim că, până în prezent avem un total de 10 cazuri de gripă - 7 adulţi şi 3 copii”, a declarat Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Cele mai multe cazuri, circa 36%, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5 – 14 ani.

Şi numărul pneumoniilor a crescut, numărul bolnavilor ajungând la 513 cazuri, faţă de sptămâna precedentă când au fost înregistrate doar 418 îmbolnăviri.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că în ultima perioadă, la nivel naţional, activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, având o tendinţa de extindere regională, în zona de nord-est şi în zona centrală.

”Conform CNSCBT, cazurile de gripă se prezintă atât în formă medie, cât şi severă, preponderant la persoanele neprotejate cu vaccin antigripal. Până la data de 17 februarie 2013 au fost vaccinate antigripal, la nivel naţional, 822.185 de persoane din grupele de risc, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii. În judeţul Sibiu, au fost administrate până în prezent 17.573 vaccinuri antigripale din cele 22.700, reprezentând 77% din totalul dozelor”, mai spun reprezentanţii DSP Sibiu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus