Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Stire VIDEO: Isarescu, guvernatorul BNR, Doctor Honoris Causa al ULBS: "raman foarte apropiat de Sibiu in continuare"

O sală plină cu bancheri, oameni de afaceri, cadre universitare, oameni de cultură și studenți a asistat azi la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al ULBS lui Mugur Isărescu, membru al Academiei Române și guvernator al Băncii Naționale a României.
Isărescu este a șaptea personalitate care primește cea mai înaltă distincție a ULBS la propunerea Facultății de Științe Economice. ”Această distincție este un gest de recunoaștere a valorii excepționale a domnului Mugur Isărescu”, a apreciat Liviu Mihăescu, decanul Științelor Economice de la Sibiu.
Laudatio a fost citit de Nicolae Petria, prodecan al Facultății de Științe Economice și primul director al primei (și deocamdată singurei) bănci comerciale sibiene, Banca Carpatica. ”Reprezintă un model pentru comunitatea noastră economică. Este o valoare incontestabilă”. Preşedintele Senatului ULBS, Constantin Oprean, a citit, în limba latină, hotărârea prin care s-a decis în unanimitate acordarea înaltei distincţii.
Mugur Isărescu (63 de ani) s-a arătat onorat de aprecierile din Laudatio și de gestul de a-i fi acordat titlul de Doctor Honoris Causa al ULBS. ”Lucian Blaga credea că învățat este omul care nu termină niciodată de învățat. Doresc să felicit ULBS și Facultatea de Științe Economice pentru colaborarea cu BNR, care din 2010 a devenit foarte activă”.
Rectorul Universităţii, Ioan Bondrea, arată că acordarea titlului reprezintă un câştig pentru instituţia pe care o conduce. "Nu cred că printre noi naivi care cred că prin această titulatură la ULBS se mută o parte din rezervele BNR. Dar sunt convins că avem cu toţii de câştigat pentru că avem printre noi o astfel de personalitate”.
La ceremonie a participat și ministrul Educației, Remus Pricopie.

În urma festivității de decernare a titlului de DHC, Mugur Isărescu a susținut și o prezentare pe tema ”Uniunea Bancară: principii, provocări, perspective”. ”Este un limbaj aproape în latină, ca o păsărească”, a destins atmosfera guvernatorul Băncii Naționale. În adaosul prezentării sale ”păsărești”, Isărescu a vorbit, însă, ”pe românește” despre optimismul său în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene, despre necesitatea Uniunii Bancare, pornind adesea de la exemplul recentei crize din sistemul bancar cipriot.
În final, guvernatorul a mulțumit și Sibiului, oraș de a cărui locuitori spune că se simte apropiat. ”Voi rămâne foarte apropiat de Sibiu în continuare”

Evenimentul de decernare a titlului de DHC a avut loc în cadrul conferinței IECS 2013 organizată de Facultatea de Științe, conferință anuală ajunsă la a 20-a ediție. Tema de anul acesta este ” Post Crisis Economy: Challenges And Opportunities”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

hi hi

Acum 10 ani

bai nebunilor cei cu costumatziile alea de arlechini?stiam k ti ai pierdut demult mintea oprene (ceausescu din ardeal)dar sa i faci si pe altii clowni e maxiumul ironiei...
Raspunde

hi hi

Acum 10 ani

azi maine il intreceti la costume pe hotzul streza ....hi hi.....deaia nu se recunosc in lume diplomele vostre de rahat saltimbancilor
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ce-aveţi mă, nu vă mai place de Moş Crăciun? Ăla din mijloc, nu-i Zorro, cumva?
Raspunde

hi hi

Acum 10 ani

ala din mijloc de din harry potter......trazneascava de mosi nebuni si haiosi......oprene la circ si bal mascat cu tine k ti sta bine.cinei purcelul cu ochelari?.....,,,,hi hi
Raspunde

lol

Acum 10 ani

A inceput carnavalul? Da\' Mazare unde-i?
Raspunde

fabrica de someri

Acum 10 ani

o pseudoelita compus din slugarnici acum si clowni cu o singura regula ”nu musca mana stapinului”
Raspunde

eu

Acum 10 ani

Bai eu credeam ca ii carnavalul lui Mazare.....mai lipsesc animatoarele. Costumatiile alea lui oprean si bondrea se potrivesc perfect cu caracterul lor. Cum de activistul ala ii inca in prima linie? Bondrea nu are nici o gara cu pozitia pe care o ocupa (ii purcelul cu ochelari!!). Mai lipsea o poza cu Tatu si era tot lantul trofic... Cand vad oameni ca Duse care stau in ultimul rand ma apuca plansul....
Raspunde

popa nebunu

Acum 10 ani

cred ca singurul normal a fost Isarescu ... restu\' papagali
Raspunde

ok

Acum 10 ani

mi se pare corect sa ramana aproape de sibiu doar vila bnr e in paltinis. in rest numai \"succesuri\" la infundat bancile cu banii statului
Raspunde

popa nebunu

Acum 10 ani

Tema de anul acesta este ” Post Crisis Economy: Challenges And Opportunities”. A TRECUT CRIZA????????? WTF???
Raspunde

maimutareala

Acum 10 ani

penibila in ridicolul sau a CONTINUITATII univetsitatilor medievale. Sunt aidoma judecatorilor din Ghana cu peruci pudrate.Am vazut : ridicolul nu ucide decat prin ras
Raspunde

Mos Craciun

Acum 10 ani

Nu de arlechin, de Mos Craciun e costumatia
Raspunde

poate

Acum 10 ani

a venit sa ia uiumul din afaceri de 72,3 milioane . Dar brocherul Sima ce mai face ?
Raspunde

pupaza

Acum 10 ani

olteneasca este pupata , in afaceri totul este corect si normal !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus