Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

S-au incheiat lucrarile de modernizare la scoala 18. Investitie de 5,5 milioane de lei

Proiectul de extindere şi modernizare al Şcolii Nr. 18 din Sibiu a fost finalizat. Prin urmare, elevii care urmează cursurile acestei şcoli situate în zona cartierelor Tineretului şi Calea Şurii Mari vor beneficia din anul acesta de condiţii foarte bune pentru cursurile şcolare. Cursurile acestei şcoli sunt urmate în prezent de aproximativ 600 de elevi, un număr de peste 40 de dascăli asigurând predarea.

Proiectul intitulat „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 18 Sibiu, Judeţul Sibiu” are o valoare totală contractată de 5.402.578,28 lei, din care 3.706.464,95 lei din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 566.871,11 lei finanţare nerambursabilă din bugetul naţional şi 87.210,94 lei contribuţia proprie a municipiului în proiect.

Proiectul a constat pe de o parte în construirea unui nou corp de clădire în care au fost amenajate încă cinci săli de clasă. Astfel, orele se vor putea desfăşura exclusiv dimineaţa, sistem de studiu mult mai eficient pentru elevi. În această aripă a fost amenajat şi un centru de documentare şi informare şi un laborator destinat învăţării limbilor străine. Laboratorul de informatică a fost de asemenea modernizat şi dotat cu aparatură modernă.

De asemenea, clădirea existentă a şcolii a fost complet modernizată. De la reţele şi obiecte sanitare, până la tâmplărie, pardoseli şi zugrăveli, vechea clădire a unităţii de învăţământ este acum complet modernizată, oferind elevilor şi profesorilor condiţii mai bune pentru studiu.

O altă componentă a proiectului a fost aceea de achiziţie a dotărilor pentru cele 26 de săli cu table interactive, videoproiectoare şi laptopuri.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

alex

Acum 10 ani

felcitari domnului Primar.Scoli ca in vestul Europei.Multumim!
Raspunde

Cetatean de Sibiu

Acum 10 ani

In sfarsit!! Felicitari domnului primar si tuturor celor implicati in acest proiect!!
Raspunde

rabdare

Acum 10 ani

felicitari johannis dai dovada de bun gaspodar ,se vede la tot pasu lucru bine facut si gindit sunt bucuros ca luati in serios toate detailile nu conteaza ca pe sradute aproape ignorate unde circula 2-3 biciclete pe zi leati reabilitat ca pe niste artere cu trafic intens ,este excelent ca luati in serios orce amanunt ,tratati tot ce se face in investiti si infrastuctura cu maxima seriozitate felicitari
Raspunde

mihai

Acum 10 ani

Scoala \"mea\" :) Totusi, care e legatura dintre scoala nr.18 si cartierul Tineretului ? Aceasta din urma are propria lui scoala, nr.23. O fi disparut Terezianul ? Ce cauta calea Surii Mari aici ? Aceasta începe dincolo de calea ferata. Scoala generala nr.18 este situata pe strada Lunga, pe vremuri 11 Iunie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus