Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Premiera la teatru, in deschiderea stagiunii: "Mozart Steps", cu Gigi Caciuleanu | Video

Cunoscutul dansator român, Gigi Căciuleanu va pune în scenă în deschiderea stagiunii programată la finele acestei săptămâni premiera unui spectacol de teatru coregrafic creat pentru Teatrul de la Sibiu. Este vorba de ”Mozart Steps”, a cărui premieră este programată vineri, 13 septembrie, de la ora 19:00, avanpremiera fiind programată la aceeași oră, dar în ziua precedentă.
„Atunci când sunt întrebat ce gen de dans practic, răspund că fac teatru coregrafic. Este o formă de teatru care folosește limbajul dansului și care utilizează mijloace de construcție coregrafică”, spune Gigi Căciuleanu.
”Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart și dansul lui Căciuleanu, urmând să fie prezentat anul viitor în programul oficial al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Multiplele referințe culturale ancorate în acest spectacol creează un spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Coloana sonoră a spectacolului propune o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelă între muzica occidentală clasică și cea orientală a eternului Egipt printr-un montaj după un concept de Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby pentru albumele «Mozart l’Egyptien» și «Mozart in Egypt»”, descriu reprezentanții Teatrului Național Radu Stanca.
Din distribuția spectacolului fac parte atât actori ai secției române, cât și a celei geermane, dar și studenți la Actorie în cadrul ULBS. ”Mi-am propus, ca primă etapă de lucru, să-i metamorfozez pe cei cu care voi lucra, și care nu sunt dansatori de meserie, încercând să-i preschimb din Actori în DansActori. Îmi propun nu numai să-i pun în scenă ci, mai degrabă, să-i  coregrafiez, să-i fac să danseze. În sensul cel mai frumos al cuvântului”, a declarat Gigi Căciuleanu.

225 de ani de teatru

Premiera de vineri ca marca cei 225 de ani de teatru la Sibiu. La finalul spectacolului de aproximativ o oră și 20 de minute, Gigi Căciuleanu va intra în dialog cu spectatorii interesați. Prețul unui bilet, atât la premieră, cât și la avanpremieră este de 20 de lei, redus la 15 lei pentru studenți, elevi și pensionari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus