Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Universitatea "Lucian Blaga" a gazduit Conferinta Internationala "Aqatic Biodiversity"

În perioada 9 - 11 octombrie 2013 la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu s-a desfăşurat a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale “Aquatic Biodiversity”. Evenimentul s-a bucurat și de sprijinul programului Erasmus.

La conferinţă au participat 82 de specialiști în domeniu din 27 ţări. Deschiderea lucrărilor a avut loc miercuri, 9 octombrie, în sala ”Aula Magna” din cadrul Bibliotecii Universitare iar cuvântul de bun venit i-a aparținut rectorului ULBS, Ioan Bondrea. ”Apa este cea mai valoroasă resursă a noastră iar administrarea ei corectă este una dintre marile probleme ale omenirii. Fără apă nu am putea avea nimic. Biodiversitatea înseamnă viață” a spus, printre altele, rectorul Ioan Bondrea. Un cuvânt în deschiderea lucrărilor a avut de spus și Erika Schneider-Binder, din partea ”International Association for Danube Research”, care a ținut să sublinieze rolul de a canaliza energiile creatoare, rol pe care conferința l-a avut. ”Aducând împreună cercetători și oameni de știință poate fi un punct de plecare pentru viitoare studii științifice sau proiecte de cercetare”, a declarat Erika Schneider-Binder.

Acest eveniment ştiinţific, organizat de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Ştiinţe, Universitatea Karlsruhe (Germania), Universitatea Camerino (Italia), Universitatea Harran, Şanliurfa (Turcia) şi ONG Ecotur Sibiu sub egida International Association for Danube Research, Comisiei pentru Oceanologie şi Limnologie a Academiei Române, Societăţii Române de Limnologie şi Societăţii Române de Ihtiologie, a avut ca scop și creearea cadrului necesar pentru comunicarea celor mai noi rezultate ale cercetărilor în domeniul biodiversităţii acvatice – evaluare, monitorizare, conservare şi management, interrelaţii biodiversitate – habitate acvatice, interacţiuni trofice şi productivitate acvatică, reconstrucţie ecologică, metode de cercetare.

Conferința a fost totodată și un bun spațiu de diseminare a informației pentru studenții Universității ”Lucian Blaga” sosiți la Sibiu cu ajutorul programului Erasmus. Aceștia și-au putut astfel prezenta rezultatele muncii lor. ”O conferință de asemenea anvergură este importantă pentru universitatea noastră pentru că ea creează cadrul necesar dezvoltării colaborării internaționale în domeniul cercetării. Este foarte important să prezentăm rezultatele cercetării noastre în context internațional. Pe de altă parte avem studenții Erasmus implicați în proiecte de cercetare și contează foarte mult modul în care își prezintă rezultatele muncii lor. Evenimentul se desfășoară, din acest punct de vedere, și sub egida programului Erasmus și Erasmus Mundus pentru că avem prezenți și studenți asiatici”, a explicat și Angela Curtean-Bănăduc, organizatorul conferinței.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus