Vineri,
01.07.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Florin Orlatan "moseste" Camera Agricola Sibiu

Fostul candidat al USL la alegerile parlamentare, Florin Orlățan anunță printr-un comunicat de presă că fermierii și asociațiile profesionale din domeniul agricol sunt invitați să adere la Comitetul Judeţean de Iniţiativă pentru constituirea Camerei pentru Agricultură, Industrie Alimentară, Piscicultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală (CAIAPSDR) a Judeţului Sibiu. ”Până la data de 01.11.2013, se primesc cererile de adeziune, la sediul CAIAPSDR, din strada General Magheru nr. 14, camera M002 (în clădirea Consiliului Judeţean). Membri ai camerelor agricole pot fi: membri individuali: fermieri, persoane fizice sau juridice care desfăşoară activităţi în agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură, indiferent de domeniul de activitate, cu domiciliul/sediul în judeţul respectiv și membri colectivi: asociaţiile profesionale din domeniul agricol, forestier şi conexe înregistrate la nivel judeţean, precum şi grupuri de producători legal constituite, patronate din domeniul agricol, forestier şi conexe reprezentate în teritoriu; sindicate din domeniul agricol, forestier şi conexe reprezentate în teritoriu; cooperative agricole, ocoale silvice care administrează/asigură servicii silvice pentru fondul forestier, altul decât proprietatea publică a statului; colegiul medicilor veterinari; instituţii de învăţământ şi/sau cercetare agricolă”, se arată în comunicatul de presă.
Democrat liberalii s-au arătat însă îngrijorați în legătură cu politizarea şi lipsa de transparenţă în organizarea alegerilor pentru Camerele Agricole. "Solicit USL să nu confişte o organizaţie care este a populaţiei ce derulează activităţi în agricultură şi industrie alimentară. Guvernul USL a modificat Legea Camerelor Agricole prin Ordonanţă de Urgenţă, fără consultarea fermierilor. Legea a fost mutilată şi s-au creat premisele politizării", a declarat vicepreședintele PDL Gheorghe Flutur. Liderul PDL consideră că prin modul în care procedează USL în acest caz Camerele Agricole nu vor fi ale fermierilor, ci vor fi structuri politizate, ale USL şi ale Guvernului.
Data alegerilor pentru constituirea Camerei Agricole Sibiu a fost fixată pentru 15 decembrie 2013.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus