Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sibianul Florin Balan, singurul roman invitat la “Oscarurile" ciocolatierilor

Florin Balan, managerul unei firme de prelucrare artizanală a ciocolatei, cu sediul la Cisnădie, este singurul român care va participa anul acesta, în calitate de invitat oficial, la Finala Campionatului Mondial al Maeştrilor Ciocolatieri (World Chocolate Masters). Cea de-a cincea ediție a “Oscarurilor” ciocolatierilor se va desfășura la Paris, la finalul acestei luni, iar Florin Balan a fost prezent la fiecare dintre edițiile precedente.

"Pentru mine este o onoare să fiu prezent şi în acest an, la World Chocolate Masters, care practic înseamnă Oscarul pentru maeştrii ciocolatieri din toată lumea. Prezenţa mea la acest eveniment de referinţă pentru industria noastră, nu înseamnă altceva decât continuarea eforturilor de a apropia România de ceea ce înseamnă cu adevărat arta în ciocolată. Dacă în urmă cu doi ani, am reuşit în premieră, să participăm la "Eastern Europe Selection of the World Chocolate Masters 2011", la Expo Sweet Fairs din Varşovia, Polonia, sper ca, într-o zi şi în România să avem o competiţie naţională, recunoscută la nivel european, dedicată ciocolatierilor", a declarat Florin Balan.

Acesta este unul dintre puţinii ciocolatieri români care au urmat cursurile câtorva academii de ciocolată din Europa (Franța, Belgia și Marea Britanie). Florin Balan crede că oricare din cei 19 finalişti care se vor întrece la World Chocolate Masters, de la Paris, are şansa de a ajunge cel mai bun maestru ciocolatier din lume, în 2013.

"World Chocolate Masters este echivalentul Oscarului din cinematografie. Este foarte important sa fii pe covorul roşu. Şi pentru cel care va câştiga va conta enorm reputaţia pe care o va căpăta la nivel mondial. Evenimentul de la Paris arată că de fapt, locul ciocolatei este spre artă. Toate celelalte competiţii culinare se opresc la partea culinară, degustare. Ciocolata încearcă mai mult. Formele de exprimare în ciocolată sunt infinite", a mai precizat Florin Balan.
World Chocolate Masters este o competiţie mondială dedicată exclusiv artei manifestate în ciocolată. Tema din acest an a World Chocolate Masters de la Paris este "The Arhitecture of Taste". Cei 19 finalişti au fost selecţionați în urma unor competiţii regionale şi provin din Marea Britanie, Belgia, Japonia, Mexic, Statele Unite ale Americii, Italia, Canada, Elveţia, Franţa, Rusia, Brazilia, Spania, Turcia, Macao, Australia, Polonia, Suedia, Germania şi Olanda. Ei vor studia, proiecta, realiza și testa noi forme și texturi în ciocolată.

Foto: pagina oficială Facebook a World Chocolate Masters (desert realizat de ciocolatierul Sergio Ortiz)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus