Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
10°C

Arnold Klingeis: "Judetul Sibiu are un potential turistic deosebit"

Ca în fiecare iarnă, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac nu a dus lipsă de vizitatori nici în acestă perioadă. Sibienii şi turiştii au ales să urce la 2.000 m pentru a vedea una dintre locaţiile turistice principale din acest sezon.

Managerul hotelului, Arnold Klingeis spune că întregul judeţ are un potenţial turistic imens, iar numărul mare de turişti de la Hotelul de Gheaţă confirmă acest lucru.

„Judeţul Sibiu are un potenţial turistic deosebit. Este parte a Transilvaniei, unul dintre brandurile româneşti cele mai cunoscute în lume, are „Alpii Transilvaniei” (Masivul Făgăraş), are frumosul Sibiu- fosta Capitală Culturală a Europei, are Transfăgărăşanul, drum numit de celebrii realizatori ai emisiunii Top Gear drept „Cea mai frumoasă şosea din lume”... Mai pot adăuga moştenirea lui Samuel von Brukenthal, cu Muzeul din Sibiu şi complexul baroc de la Avrig (fosta sa reşedinţă de vară), Muzeul ASTRA, Mărginimea Sibiului şi Ţara Oltului, cu obiceiurile şi tradiţiile păstrate de secole. Aici este zona de origine a multor personalităţi, importante pentru neamul acesta şi nu numai. Sunt multe, foarte multe elemente ce constituie atracţii pentru turişti. S-a făcut mult în ultimul timp pentru promovarea zonei şi cred că se va face şi în continuare. Sunt sigur că zona se va dezvolta mult în perioada următoare, că turismul poate fi cartea câştigătoare”, spune Arnold Klingeis.

Ca în fiecare an, camerele din Hotelul de Gheaţă sunt aranjate după o anumită temă, iar anul acesta tema aleasă este „Baroque In Ice“.

În hotel sunt amenajate 12 camere duble, cu pat matrimonial, iar lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, sunt trei igluuri, fiecare cu pat dublu. Paturile sunt construite din blocuri mari de gheaţă. Decorul celor 12 camere este în întregime din gheaţă şi diferă în fiecare cameră. Pentru confortul turiștilor, pe fiecare pat se află o saltea moale acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, oaspeții primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între -2 şi +2 grade C.

O noapte într-o cameră dublă costă 400 lei, iar o noapte într-un iglu costă 600 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar pentru copiii sub 6 ani este gratuit. Micul dejun nu este inclus în preţ, se serveşte la Cabana Bâlea Lac şi costă 25 lei/zi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

goggi

Acum 10 ani

Si unde sunt cetatile fortificate, dintre care sunt si Monumente UNESCO?
Raspunde

ani

Acum 10 ani

Arnold Klingeis este primarul orasului Avrig. Functia de manager la Ice Hotel este incompatibila cu functia de primar. Dar Arnold si-a cumparat probabil de mult linistea de la ANI si nu numai ( vezi ultimul control al curtii de conturi ) si isi permite orice. In Romania doar romanii sunt anchetati .isi pierd functiile si fac inchisoare, Sasii sunt investitori germani. si fac ce vor intr-o tara care este a lor acum mai mult ca niciodata.
Raspunde

@goggi

Acum 10 ani

mai cu Monumentele UNESCO sint responsabili ministrii si ex ministrii culturii si turismului care au sabotat intrarea Sibiului in UNESCO,iar daca nu stii unde sint cetatile fortificate?Inseamna ca n-ai nimic comun cu Transilvania,numai in jud.Sibiu sint o gramada-Cisnadie,Medias,Biertan,Apold,Cristian,Vorinblok,Agnita-s.a nu ma fac ghidul tau daca nu esti in stare sa le vezi
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Cum l a sabotata prostane ...?
Raspunde

@4

Acum 10 ani

0 lasat-o pe ma-ta sa se cariceasca cu toti tzigoinerii , asa l-o sabotat.
Raspunde

mXkidOuMSyW

Acum 10 ani

Good points all around. Truly apecaripted.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus