Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Dascalii sibieni isi primesc salariile la timp

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a ținut astăzi să dea asigurări că toți dascălii din județul Sibiu își vor primi salariile la timp.

”La nivelul județului Sibiu nu sunt probleme legate de întârzierea plății salariilor cadrelor didactice pe luna decembrie 2013. Au fost deschise credite pentru toate școlile din județul nostru”, a transmis purtătorul de cuvânt la ISJ Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunțat în urmă cu două zile că angajaţii din educaţie vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână, din cauza unui ordin al Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

Potrivit FSLI, Ministerul Finanţelor Publice a emis în decembrie 2013 un ordin pentru punerea în aplicare a OU 88/2013 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare. Actul normativ trebuie pus în practică începând din 1 ianuarie 2014, în condiţiile în care Trezoreriile judeţene nu au o logistică adaptată noilor cerinţe, iar serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile de învăţământ au foarte mult de muncă pentru întocmirea documentelor care stau la baza plăţii salariilor.

Preşedintele FSLI, Simion Hancescu, a spus că "victimele acestei măsuri prost aplicate" sunt, în primul rând, salariaţii din învăţământ, care vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus