Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

1978 - Are loc la Sibiu spectacolul televizat "Antena va apartine"

21 ianuarie
 
1936 - Zi de doliu naţional (moare Regele George al Angliei). 
1941 - Noul ajutor de primar este domnul avocat Dumitru Cotârlea. 
1945 - Comunicatul Consiliului de Miniştri: se hotărăşte ca la restaurante, din lipsă de alimente, să nu fie mai mult de patru feluri de mâncare, din care nimănui nu-i vor fi servite mai mult decât două feluri şi un desert. Se vor închide toate barurile în care se aruncă sume enorme pentru distracţii inutile; se vor interzice toate balurile, exceptând pe cele în scop de binefacere. 
1956 - Festivalul Mozart: 200 de ani de la naşterea marelui compozitor. 
1956 - Spartachiada de iarnă a tineretului: 4.200 de tineri sibieni înscrişi la competiţiile sportive. 
1959 - A încetat din viaţă Ioan Tanco, preşedintele Comitetului Executiv al Sfatului Popular Raional, membru al biroului Comitetului Raional de partid Sibiu. 
1963 - Începând cu această zi autobaza T. A. Sibiu, călători, se mută în staţia C.F.R. 
1969 - A avut loc cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Consiliului Popular al Municipiului Sibiu, cu următoarea ordine de zi: adoptarea planului economic pe 1969, proiectul de înfrumuseţare a oraşului şi alegerea comisiilor de judecată 
1972 - A fost deschis contul 45 – contul Fondului pentru Solidaritate Naţională 
1973 - Au loc lucrările conferinţei organizaţiei judeţene de partid. La ordinea de zi: darea de seamă şi alegeri. Prim secretar este reales Richard Winter 
1983 - Are loc plenara Comisiei Judeţene de fotbal.
1983 - Se desfăşoară, în municipiu, festivităţile prilejuite de decernarea premiilor sportive ale revistei „Săptămâna”.
1984 - Adunarea festivă dedicată împlinirii a 125 de ani de la Unirea Moldovei cu Muntenia şi constituirea statului naţional modern şi spectacol cultural-artistic. 
1990 - Consiliul Naţional al FSN hotărăşte acordarea unor ajutoare băneşti familiilor ai căror membrii au fost ucişi sau răniţi în evenimentele revoluţionare din decembrie 1989 
2000 - Panificaţia sibiană recurge la importuri de făină din Ungaria:”Este mai ieftină ca cea românească”.
 
Sursa: ”O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ioan Mariș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus