Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Finala Jeunesses International Flute Competition “Dinu Lipatti" se desfasoara la Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu găzduieşte vineri, 23 , la sala Thalia, cu începere de la ora 19:00, finala celui mai important concurs de flaut din estul europei: Jeunesses International Flute Competition “Dinu Lipatti”. Concursul are loc la Bucureşti în perioada 19-22 mai urmând ca faza finală să se desfăşoare în cadrul unui concert simfonic, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Cristian Sandu. Artiştii finalişti vor interpreta concerte pentru flaut şi orchestra de W.A.Mozart şi piese solo de virtuozitate.

Tânărul dirijor Cristian Sandu a absolvit clasa de dirijat a Academiei de muzică "Gh. Dima" din Cluj, la clasa maeştrilor Gheorghe Victor Dumănescu şi Florentin Mihăescu. S-a perfecţionat la Sankt Petersburg, la Ilya Musin International Academy of Advanced Conducting, cu maestrul Leonid Korchmar (director muzical al Teatrului Mariinsky şi profesor la Conservatorul "Nicolai Rimsky-Korsakov"). A participat la cursuri de master conduse de Sarah Brown sau Sharon Hansen. Din 2004 este dirijor invitat permanent al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, cu care a efectuat turnee în Elveţia, Italia, Coreea de Sud, Franţa, Germania, Austria. Cristian Sandu a obţinut Premiul I la Concursul Internaţional de Dirijat "Jeunesses Musicales" Bucureşti, 2010.

În ediţia din acest an a concursului Jeunesses International Flute Competition “Dinu Lipatti”, s-au înregistrat un număr record de participanţi într-un concurs din Romania: 143 de concurenţi din 38 de ţări.

EuropeFest este singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale - jazz, blues, pop şi muzică clasică. Ediţia din 2014 propune spectatorilor, sub sloganul "It's all about live quality music!", cu concerte live de excepţie cu peste 300 de artişti din 45 de ţări.

Biletele pentru cele două evenimente s-au pus în vânzare la Casa de Bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Preţul unui bilet este de 16 şi 20 lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus