S-a deschis de vreo două-trei săptămâni. L-am văzut, să nu credeți că nu l-am văzut. I-am lăsat un pic, să se așeze lucrurile prin bucătărie, să pornească du-te-vino-ul din Piața Mică și le-am călcat și noi pragul. Noului restaurant Kulinarium, cum ar veni. Și, de fapt, nu le-am chiar călcat pragul pentru că am ales să luăm cina pe terasă.
Ca un echipaj de cursă lungă ce suntem ne-am dus în patru să testăm restaurantul. Doi la beute, doi la mâncate. Am început intelectualicește, cu buchisitul meniului. Și adevărat grăit-a gura păcătosului, că am avut ce lectura. Meniul e departe de clasicul ciorbădevăcuță-ciorbădeburtă-ciorbădefasole-supădepuicutăiței-ceafădeporclagrătar-mici-ciolancuvarză. N-are aproape nimic în comun cu meniurile relativ banale din restaurantele centrale. E sofisticătură, frate, trebuie să citești de două ori fiecare fel de mâncare ca să înțelegi exact ce dorește autorul de la papilele tale gustative. Ceea ce duce la problema comenzii. De exemplu, tu, onorat cititor, ce-ai alege dintre supa de sparanghel cu ștrudel de somon afumat, crap fiert cu sos de mărar și lipie cu varză, surf and turf ardelenesc cu cotlet de porc în crustă de creveți, pe sos de crab cu mămăligă roșie sau ficat de vită în sos de vin roșu cu mere și ceapă parisienne? Selecția celor două beutori a fost simplă, o bere blondă și una brună. Mâncăcioșii s-au orientat spre o ruladă de porc umplut cu bacon, prune și cașcaval afumat pe sos de ciuperci asortată cu o porție de bratkartoffeln (țărănești cu bacon, cum îi știm cu toții), o salată Big Garden cu prosciutto crudo, parmezan și căpșuni iar ca deserturi o porție de lapte de pasăre la cuptor și o porție de căpșuni cu parfait de rozmarin. No, v-am spart?
Mâncarea a venit după 30 de minute punct. Limita potrivită dintre „prea repede ca să fie proaspătă mâncarea” și „mai aduceți o bere”. Platingul (da, se mai uită și alții la Masterchef) e printre cele mai reușite din oraș. Iar porțiile sunt suficient de mari pentru o cină copioasă. Rulada de porc foarte fragedă, cu ușor prea puțin gust de afumat, cum te-ai aștepta după bacon și cașcavalul afumat. Cartofii absolut geniali. Pentru salată nu bag neapărat mâna în foc, pentru în furculița de degustare am furat mai mult prosciutto decât verdețuri, orișicât, dressingul de iaurt are un gust excelent. Singurul lucru puțin dezamăgitor a fost laptele de pasăre. Nu zic, desertul în sinea lui a fost foarte, foarte bun. Doar că eu deja mă vedeam cu lingura în laptele de pasăre pe care mi-l făcea bunica pe vremuri. E un desert mai degrabă spre o budincă lichidă. Iar dacă treceți peste starea inițială de confuzie, ascultați la mine, căpșunile cu parfaitul de rozmarin sunt, poate, cel mai bun desert pe care îl puteți mânca în Sibiu. Așa o combinație de gusturi, mai rar. Să trăiască dom`bucătar.
Iar la împărțeala banilor, beutorii au contribuit cu 23 de lei (pentru că da, unii bem bere brună la 15 lei sticla) iar mâncăcioșii cu diferența până la 119 lei. Rezonabil pentru o seară în le buric du târg.
Je m`apel Coco Șanel
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Big Garden , Piața Mică , Coco Șanel
Vizualizari: 6556
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
V.
Acum 6 ore
Coste s
Acum 7 ore
Emil
Acum 7 ore
Emil
Acum 7 ore
Sibian