Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Hermann Oberth a fost sarbatorit printr-o demonstratie de zbor cu o drona

Savantul Hermann Oberth a fost sărbătorit ieri la Mediaș cu ocazia împlinirii a 120 de la naștere. Conform reprezentanților primăriei medieșene, evenimentul a constat în organizarea unui simpozion unde a fost prezentat un film despre viața părintelui aviației și au fost susținute prezentări despre viața și activitatea științifică a acestuia.

Evenimentul a continuat în Piața Corneliu Coposu unde cei peste 150 de participanți au luat parte la o demonstrație de zbor cu o dronă. De asemenea organizatorii au retipărit o carte intitulată “Hermann Oberth. Reflecții, anecdote, întâmplări hazlii”.

Herrmann Oberth s-a născut la 25 iunie 1894.  La vârsta de 15 ani concepe primul proiect pentru o rachetă cu echipaj uman, după ce a reușit să deducă formula de bază pentru ridicarea rachetei. Dintre lucrările sale științifice se remarcă „Cea mai bună separare a agregatelor în trepte”, „Oamenii în spațiul cosmic”, „Oglinda din spațiul cosmic“. Hermann Oberth este alături de rusul Konstantin Tiolkovski și americanul Robert Goddard unul dintre fondatorii științei rachetelor și astronauticii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

rachet

Acum 8 ani

ba sibiul asta este in toate ce a dat sibiul tari si lumi numai savanti si unicate in tara asta lui copy-paste ma intreb cu ce se lauda celebrele fabrici de diplome univesitare ,din ,cluj ,iasov ,bucuresti ,iasi etc ,ca nu vad nici o inventie care s-ai sparga pe occidentali ,cum trece mari filozofi si academiceni de vama nadlac sunt niste anonimi si culegatori de zarzavaturi in vestu europei
Raspunde

controlu

Acum 8 ani

si sti care-i anacronismu,ca vine neica nimeni de-ti dau note si te clasifica,controleaza,saboteaza , dupa interesele lor.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

io am tras trei besini puturoase in cinstea evenimentului
Raspunde

Alin

Acum 8 ani

Hermann Oberth a avut contributie in domeniul rachetelor. Dronele vin din zona elicopterelor, unde contributia vine de la Da Vinci si rusul Sikorski.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus