Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

De saptamana viitoare bolnavii de cancer vor putea beneficia de noul aparat de radioterapie de la Spitalul Judetean

Aparatul de radioterapie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a ieşit din garanţie anul trecut în octombrie, şi în lipsă de fonduri spitalul nu a putut achiziţiona unul nou Astfel, soluţia adoptată a fost organizarea unei licitaţii de închiriere de servicii de radiologie, pe care a câştigat-o Clinica Polisano. Aceasta a achiziţionat un aparat care după şase luni, timp în care a fost montat şi au fost obţinute avizele de funcţionare, va fi pus la dispoziţia pacienţilor începând de săptămâna viitoare.

„În legătură cu radioterapia, aparatul a fost instalat, s-au făcut probele, s-a semnat săptămâna trecută contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate şi de săptămâna viitoare acesta va fi pus la dispoziţia pacienţilor. Potrivit contractului semnat cu Casa de Sănătate aproximativ 30 de pacienţi pe zi vor putea fi trataţi cu noul aparat”, a declarat managerul spitalului sibian, Vasile Spinean.

În luna augut 2013 în județul Sibiu erau aproximativ 12.000 de persoane bolnave de cancer, dintre care peste 1.000 pot lupta cu boala doar cu ajutorul radioterapiei. În 2011, în Compartimentul de Radioterapie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au fost trataţi 1066 de pacienţi, în 2012 un număr de 1072 de pacienţi, iar în primele şase luni din 2013 alţi 512 pacienţi. Pe lângă pacienţii din judeţul Sibiu, aparatul mai deservește pacienţi din judeţele Vâlcea, Alba, Hunedoara, Braşov şi dacă există suprasolicitări la Cluj, sunt preluaţi pacienţi şi de acolo.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

Pentru sanatatea voastra

Acum 9 ani

Investitie realizata de raposatul dr. Ilie Vonica.
Raspunde

radu

Acum 9 ani

E totusi ciudat cum statul nu are bani sa cumpere dar are bani sa plateasca unor firme private,in rest sa nu avem nevoie!
Raspunde

Ciudat

Acum 9 ani

Procedura e decontata de stat, iar aparatul, care nu are echivalent in partea asta a Europei din cate am inteles, a fost o investitie a dr. Ilie Vonica facuta pentru Sibiu si sibieni. Bani aruncati si pentru niste frustrati care mai bine improasca ura si invidie decat sa aprecieze ce a facut acest om. Cei care au avut nevoie de interventii medicale care doar la Polisano se puteau face inteleg mai bine. Daca nu ar fi fost Polisano am fi mers in continuare la Brasov pentru maternitate in conditii decente si fara spaga de rigoare sau la Tg. mures pentru orice problema serioasa de inima. Grija pentru capra vecinului e boala crunta si care nu se vindeca decat in cateva generatii. Sa iti dai cu parerea a devenit echivalentul aruncatului cu piatra, dar ignoranta ne impiedica sa ne vedem asa cum suntem. Niste frustrati ignoranti, prea coplesiti de ejecurile propriei vieti incat nu ne dorim decat sa-i vedem pe toti ceilalti adusi la nivelul nostru.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Grija pentru capra vecinului e \"sport national\", romanul nu va scapa veci de asta, are prea multa ura implementata in ADN, deci e imposibil sa \"iasa\" in cateva generatii. Mi-a placut si sunt perfect de acord cu afirmatia ta din ultima fraza, mi-a si creat imaginea cazanului de smoala in care unul incearca sa ridice capul si alti 3 il prind si il trag la loc...
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Ciudat mi se pare ca nu intelegi tu faptul ca statul n-a dat nici un ban aici (mai degraba cred ca nu vrei sa intelegi, fiind prea concentrat pe teoria conspiratiei si ideea contestarii investitiilor private). Dintr-o cloaca populata cu sobolani, goange si paianjeni, cu igrasie inimaginabila, dr. Vonica, pe banii lui, a facut cel mai performant centru de radioterapie din sud-estul Europei. Statul de ce n-a facut? Mai departe, statul de ce nu suporta integral tratamentele de radioterapie? De ce nu-ti pui astfel de intrebari? Si mai intreaba-te ceva: oare dr. Vonica, prin astfel de investitii in domeniul sanatatii, n-a devenit un pericol mult prea mare pentru sistemul muribund de sanatate al statului? N-o fi fost perceput ca \"uite ba, asta poate si noi nu, hai sa dam cu el de pamant\"? Ce zici?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus