Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Ambasadorul Frantei, la Sibiu: vrem sa sprijinim medicina cu acces general

Numit Ambasador al Franței la București în cursul acestei veri, Excelența Sa, François Saint-Paul, a venit pentru a doua oară la Sibiu în decurs de câteva săptămâni. În cadrul celei mai recente vizite, diplomatul a arătat că are în atenție dezvoltarea cooperării în domeniul medical. Declarațiile au fost făcute în urma vizitei efectuată la Spitalul Polisano, unde François Saint-Paul s-a întâlnit cu echipa de medici formată în Franța și condusă de dr. Victor Costache, director medical al instituției medicale.
”În general, cooperarea româno-franceză se referă la medicina publică. În viitor, vedem o apropiere între spitalele franțuzești și cele românești, în vederea împărtășirii de experiență în domeniul sănătății publice. În Franța există un sistem care funcționează foarte bine și care garantează tuturor accesul la îngrijire medicală”, a declarat diplomatul francez. El a arătat că, în acest moment, în Franța studiază în domeniul medicinii aproximativ 1.000 de studenți români, număr comparativ cu cel al studenților francezi care aleg să aprofundeze medicina la noi în țară.
Gazdă a ambasadorului Franței, dr. Victor Costache a arătat că intențiile Spitalului Polisano sunt de a deveni cât mai accesibil. ”Ne dorim ca Spitalul Polisano să nu mai fie văzut ca unul de lux, ci să fie unul clinic, universitar, unde să putem trata întreaga populație a județului Sibiu. În Franța există un astfel de sistem, pe care îl dorim și la noi. Urmărim dezvoltarea unui spital care să fie deschis studenților, rezidenților, care să deruleze programe naționale de sănătate și în care să fie îngrijiți cât mai mulți pacienți”, a arătat dr. Victor Costache. Specializat în Franța, dr. Victor Costache a făcut parte din echipa medicală care a implementat proiectul primului spital public-privat din Nancy.

Anul viitor, Spitalul European Polisano, în parteneriat cu Ambasada Franței, Universitatea ”Lucian Blaga” și Societatea Franceză de Chirurgie Toracică și Cardiovasculară vor organiza, la Sibiu, Congresul anual al medicilor rezidenți și specialiști din cadrul Societății Franceze.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 8 ani

cine zice de acces general ! ha ! marii nazisto-stalinisti ai europei. gay cu fular la gat, mancatori de branza mucegaita ! muriti dreaq de corcituri islamice
Raspunde

un cetatean

Acum 8 ani

daca era o declaratie a unui oficial german poate merita sa ne gandim la ce-a spus...din partea francezilor...hai sa fim seriosi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus