Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Zece monumente din judet au fost clasate de Directia Judeteana pentru Cultura Sibiu

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu (DJC) a definitivat sau iniţiat clasarea a zece obiective de pe teritoriul judeţului Sibiu de-a lungul acestui an.

Astfel, DJC Sibiu a finalizat dosarele de clasare pentru Sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu, Biserica Parohială Orotodoxă fostă Greco Catolică - sat Moşna, Biserica de Lemn - comuna Păuca, sat Broşteni, Biserica Parohială Ortodoxă - sat Porumbacu de Jos şi Biserica Parohială Ortodoxă - comuna Roşia, sat Cornăţel.

De asemenea, DJC Sibiu a iniţiat şi procedurile de clasare pentru Casa Memorială Constantin Noica - localitatea Păltiniş, Biserica Parohială Evanghelică - oraş Copşa Mică, sat Târnăvioara, Ansamblul rural - oraş Copşa Mică, sat Târnăvioara şi Sediul Băncii Carpatica - municipiul Mediaş.

„Un caz aparte îl constituie Biserica Evanghelică din cartierul Guşteriţa, aflată deja pe Lista Monumentelor Istorice din România, dar la cererea proprietarilor s-a realizat dosarul de reclasare din monument de categoria B într-unul de categorie A”, spune Răzvan Pop, directorul DJC Sibiu.

În 2015 Ministerul Culturii va republica Lista Monumentelor Istorice din România, în care se vor regăsi toate monumentele istorice, siturile, siturile arheologice, ansamblurile şi monumentele de for public din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

giony

Acum 9 ani

A venit frigul, e timpul sa faci toate analizele Acum toamna este bine sa faci toate analizele cu aparatul de biorezonanta SCIO si sa ei masurile necesare ca sa intri sanatos in iarna si sa nu mai suferi de durerile provocate de frig. Fa acum o programare la Cabinetul nostru din Sibiu, str.Stefan Cel Mare ,nr.40 sau la e-mail : [email protected] . Sedinta dureaza o ora si costa 100 lei. Programari zilnic L-V 15-20 si S 10-18.Recomandam numai tratamente naturiste CaliVita. Va asteptam cu drag!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus