Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Expozitie de costume nationale femeiesti: "Sarut mana, maicuta!"

Reprezentanții Asociației Rut din Sibiu în parteneriat cu cei ai Complexului Național Muzeal Astra au vernisat pe 8 martie o expoziție ”spre cinstirea mamelor și a portului național românesc”, în interiorul Bisericii ortodoxe situată pe bulevardul Mihai Viteazul din Sibiu. ”Femeile de odinioară puneau mult suflet la crearea costumelor cu diferite modele și culori, prin ele reprezentându-și întreaga trăire și stare, și tocmai aceste lucruri le fac ca azi să fie mai vii ca niciodată. Fiecare ie are povestea ei, iar modelele fiecăreia ne arată creativitatea femeii izvorâtă din simplitate și credință”, arată inițiatorii expoziției denumită ”Sărut mâna, măicuță!”. Expoziția poate fi vizitată în zilele de 8 și 9 martie, între orele 10:00 și 16:00.

Foto: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus