Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Primaria face un nou imprumut la BERD. Lista celor 48 de strazi propuse pentru modernizare

Municipalitatea își propune să modernizeze 48 de străzi de pământ cu aproximativ 15 milioane de euro, bani ce vor fi împrumutați de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Pentru contractarea creditului este necesară încheierea Acordului de Pre-Finanţare, supus aprobării Consiliului Local Sibiu în şedinţa de mâine. Creditul va fi luat pe zece ani, din care perioada de graţie este de 3 ani, iar perioada de rambursare a creditului este de 7 ani. După semnarea acordului de pre-finanţare se vor purta negocieri cu privire la condiţiile de creditare. “Avem proiecte foarte mari la care se încheie probabil până în iunie studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice, proiecte pe care dorim să le demarăm. Vă dau un exemplu: cartierul Dioda, pentru care dorim să pornim licitaţia în cursul acestui an, însumează peste 23.000 de metri pătraţi de carosabil, trotuare şi parcări - deci e nevoie de bani foarte mulţi - nemaivorbind de cartierul Hipodrom II care va însuma de două sau de trei ori atâta. Deci acest credit este absolut necesar pentru a menţine ritmul investiţiilor în Sibiu. Dorim să îl folosim exclusiv pentru infrastructură şi anume pentru reabilitarea străzilor de pământ. În acest sens noi am şi întocmit o listă cu 48 de străzi pentru care vom intra în luna iunie în Consiliul Local, la rectificarea bugetară, în vederea alocării sumelor pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.
 
În prezent, gradul de îndatorare al Municipiului Sibiu este de 11,77%, în contextul în care se rambursează următoarele împrumuturi:
- 2005 – credit BERD în valoare de 15 milioane de EURO cu fondurile căruia s-au reabilitat 16 artere mari, Piaţa Gării, Piaţa Unirii şi iluminatul public şi arhitectural din centrul istoric al Sibiului
- 2006 – credit BERD în sumă de 10 milioane de EURO cu fondurile căruia s-au reabilitat 44 de străzi din cartierele sibiene
- 2010 – credit BERD în sumă de 11,5 milioane de EURO cu fondurile căruia s-au reabilitat 30 de străzi, două artere foarte mari – Calea Cisnădiei şi Calea Poplăcii, s-a construit un nou pod peste Cibin – podul Neculce şi s-au realizat reparaţiile capitale la viaductul Gara Mică
- două credite contractate în 2007 şi respectiv 2008 pentru modernizarea Aeroportului Internaţional Sibiu în valoare de 90 de milioane de lei.
 
Listă străzi propuse spre reabilitare din noul împrumut BERD
 
1. Zona Gușterița
1 LUNCII
2 FRASINULUI
3 PINULUI
4 CEDONIA
5 GORUNULUI
 
2. Zona Lazaret I
1 TURGHENIEV
2 BALANȚEI (parțial)
3 LAMINORULUI
4 PLEVNEI
3. Zona Lazaret II
1 DIACONOVICI
2 LEBEDEI
 
4. Zona Lupeni
1 PORUMBEILOR
2 RÂNDUNELELOR
3 ANUL 1907
 
5. Zona Marmeladă
1 MĂRULUI
2 VIȘINILOR
3 FRAGILOR
4 NUCULUI
5 PRUNELOR
6 PĂRULUI
 
6. Zona Obor-Viitorului 
1 BERZELOR
2 ȘINCAI GHEORGHE
3 SĂLCIILOR
4 OLTULUI
5 SMIGHELSCHI OCTAVIAN
6 CĂLAN
 
7. Zona Piata Cluj I
1 GENERAL BĂLAN 
2 NARCISELOR
3 POP RETEGANU ION
4 PALTINIȘ
5 CARPAȚILOR
6 MARGARETELOR
 
8. Zona Tilișca
1 TĂLMĂCEL (de la strada Litovoi Vodă până la Săcel)
2 ORLAT  (de la Calea Poplăcii pana la strada Th. Aman)
3 LUCHIAN STEFAN PICTOR
 
9. Zona Turnișor I
1 ZĂVOI
2 STĂVILARULUI
3 AVIAȚIEI
4 COOPERATORILOR
5 SCURTĂ
 
10. Zona Turnișor II
1 OVĂZULUI
2 SECERĂTOARELOR
3 TRIFOIULUI
 
11. Zona Țiglari
1 ULMULUI
2 FAIANȚEI
3 ZUGRAVILOR
4 ZIDARILOR
5 FAGULUI
 
TOTAL STRĂZI 48

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Radu

Acum 7 ani

De str.BAICOI nu zice nimeni cand se va reabilita??
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Moara de Scoarta cand o terminati? Ca a-ti facut iara un lucru pe jumatate. Zona de blocuri de langa fostul Conlemn de ce strada apartine? Va spun eu: de Moara de Scoarta, care figureaza terminata ca reabilitaere, dar in realitate nu e. Asa ca puneti mana si faceti si aleile dintre blocuri care au adresa tot pe Moara de Scoarta, ca acolo locuiesc 33% din locuitorii strazii care cu asfalt nou fiind, se murdareste de praf de la masinile care intra pe alei. Mi-i scarba, cand aud ca se lauda primaria ca au reabilitat strada, cand de fapt oamenii inghit praf si noroi in continuare. Praf in ochi.
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

\"Luchian Stefan - pictor \" .Prenume si nume, anal -phabetilor! Mai vedem si \"Blaga Lucian \" .Pe cand \"Schiller Friedrich Platz? \" Oricum rutiera inscriptiona pe permise \" Viteazu Mihai \"!
Raspunde

Alexis

Acum 7 ani

Ogorului???!!!
Raspunde

puiu

Acum 7 ani

chiar nu vrea primaria sa auda de cartierul veterani
Raspunde

sofer

Acum 7 ani

giratorile din intersectile ,constitutiei -magheru ,gari ,stf cel mare -bilea -moldoveanu si semaforului ,milea -rahovei + moldoveanu-milea -n ,iorga ,cind intra in planu primariei ,in rest sunteti in grafic ,bai grabitilor o strada nu se face batind din palme ,acolo va schimba utilitatile ,nu facem fusereala cum se face la vale de carpati si rezultatele se vad iclusiv in capitala patriei ,cum da o ploicica mai zdravana umbla aia cu vaporasele pe strazi
Raspunde

Poiana Sibiului

Acum 7 ani

Strada Poiana Sibiului!!Dupa mine ar trebui asfaltate si dupa numarul de persoane care locuiesc in zona respectiva.Din acest punct de vedere nici una din cele 40 de strazi nu are aceasta cerinta!!!!
Raspunde

Q10

Acum 7 ani

zice cineva ca la primarie sunt bani in exces dupa ce DL Presedinte a parasit Sibiul,ptr.ce sa mai imprumutati de la straini???,poate vine trenul urban singur in Sibiu sau apar avioane directe spre Timisoara,Oradea-B.Mare,Constanta,Paris,Roma, sau Sibiul se curata de gunoaie singur.
Raspunde

jos mafia!

Acum 7 ani

Ar trebui o dezbatere publica pe acest subiect. De ce are nevoie Sibiul de un imprumut ca sa asfalteze niste amarate de strazi? ATENTIE! Bugetul Sibiului se sifoneaza pe proiecte cu dedicatie pentru presa care o pupa toata ziua pe fodor (dupa modelul iohannis). Cititi ce proiecte sunt finantate pe Agenda culturala si agenda comunitatii si veti afla cate miliarde intra in conturile Tribuna, Turnul Sfatului, Razvan Marcu (TV Eveniment), ale unor asociatii si fundatii care apartin unor jurnalisti (inclusiv autorul acestui articol). Asta se numeste abuz in serviciu, deturnare defonduri, mita mascata. Sibieni, cereti socoteala pentru banii furati ! Platim taxe si impozite ca sa-si faca imagine iohannis si fodor pe banii nostri?
Raspunde

DIF

Acum 7 ani

Sa NU uitati de strada Ana Ipatescu, care e mereu ocolita.
Raspunde

ptr.9

Acum 7 ani

CAND SE VA AUTOSESIZA ...dna ......si dna......si dnl de la DNA ??????? Vor decide vesnicii castigatori ai licitatiei cu dedicatie : Gradinaru, Sitaru, et co din primarie dupa ce or termina lucrarile, serviciile si platile ”personalizate”!!
Raspunde

stefan

Acum 7 ani

OARE A VAZUT DOAMNA FODOR CUM ARATA STRADA CE FACE LEGATURA INTRE OITUZ SI CALEA DUMBRAVII? ESTE IN PLIN CENTRU ORASULUI SI ESTE FOARTE CIRCULATA. HALAL GOSPODARI EDILII NOSTRI!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus