Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

O mie de oameni au alergat la Semimaratonul Sibiu 2015. Aproximativ 200.000 lei stransi din donatii

Astăzi s-a consumat cea de-a patra ediţie a Semimaratonului Sibiu. Aproximativ 1000 de oameni de toate vârstele au trăit o experienţă dătătoare de speranţă la ediţia 2015 a Semimaratonului Sibiu, organizată de către Fundaţia Comunitară Sibiu.

Unii au venit pentru a-şi bifa un nou rezultat în palmares, unii pentru a-şi stoca în memoria ochilor o nouă amintire, alta decât cea salvată în arhiva smartphone-urilor de ultimă generaţie, iar alţii pentru a socializa alături de cei care au un hobby comun: alergatul. După trecerea liniei de finish, fiecare participant a clipit vesel ştiind că şi-a rupt o bucăţică din timpul liber şi din salariu pentru a contribui la sentimentul dătător de speranţă al celor 22 cazuri umanitare ale Semimaratonului 2015. 

Proiectul Asociaţiei Baby Care, "Dăm iar startul la viaţă" a fost unul dintre cele mai populare proiecte ale evenimentului, pentru că îşi propune să achiziţioneze dotări pentru Secţia Terapie Intensivă a Maternităţii Sibiu. Celelalte proiecte au vizat programe de educaţie non-formală pentru tineri, crea­­rea unor spaţii de joacă pentru copii, dotarea cu echi­pamente de salvare din avalan­şă, achiziţionarea unui panou interactiv cu sunete şi lumini pentru copiii cu dizabi­lităţi, construirea unui adăpost pentru căţeii abandonaţi şi multe altele.

“Suntem obosiţi, dar fericiţi. Suntem foarte mulţumiţi. Ne-a ieşit cum ne-am planificat. Concurenţi mulţi, vreme bună. Ne-am descurcat mult mai bine la organizare ca anul trecut. Traseul a fost mai dificil pentru concurenţi. Toată lumea îi fericită. Mai avem de muncit la organizare, însă nu s-a întâmplat nimic major care să zică că a pus o pată negativă asupra evenimentului. Atmosferă frumoasă, mulţi sibieni la finish, care au stat şi au aplaudat. Am avut şi străini care au participat, chiar şi din alte oraşe au fost. Foarte frumos. La nivel de profesionişti concurenţa nu a fost atât de mare, precum ne aşteptam. Au fost peste 600 la cros, 250 la Semi şi 300 de copii la concursurile de alergare”, susţine Daniel Troancă, unul dintre organizatorii Semimaratonului, pentru Turnul Sfatului.

Banii strânşi pentru proiectele participante au atins suma de 200.000 de lei, din informaţiile organizatorilor. “Traficul a fost ok. Nu am avut probleme. Nu prea am informaţii acum, dar cei care au venit în Piaţă, ne-au transmis că totul a fost în regulă. Poliţia s-a comportat, de altfel, exemplar. Au fost însă şi oameni care au ieşit cu maşinile, dar au fost înţelegători. Asta mă bucură foarte mult. A fost un succes în ceea ce priveşte alergarea, cât şi în ceea ce priveşte cauzele. Am înţeles că s-a strâns undeva la 200.000 lei. Ceea ce e incredibil. Pentru oamenii de rând şi Fundaţia Comunitară, suma înseamnă foarte mare”, precizează organizatorii.

Deşi evenimentul a decurs fără niciun fel de incident, totuşi există şi lucruri care trebuie remediate la următoarele ediţii. “Este important să remediem pe viitor deficienţele pe care le-am avut. Era o stradă îngustă, unde, din păcate cele trei maşini care erau parcate aseară, deşi am pus bileţele pe ele, nu au plecat de acolo şi efectiv a trebuit să băgăm o mie de alergători pe trotuar. Acesta a fost singurul punct care m-a nemulţumit. Poate vom ajunge în viitor, ca la Turul Ciclist, să eliberăm străzile pe care se aleargă, cu ajutorul Poliţiei. Aşa vom avea un Semimaraton mai frumos şi siguranţă pentru alergători, dar asta peste o ediţie sau două, când ajungem pe la 1500 de oameni, atunci discutăm altfel”, mărturiseşte Dani Troancă.

Semimaraton Sibiu este eve­nimentul cu scop filan­tropic în cadrul căruia se aleargă şi se donează pentru proiecte cu impact în comunitate, propuse de ONG-urile sibiene.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

un alergator

Acum 7 ani

Multumim pt efort Dani! Jos palaria si pentru restul de 200 de voluntari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus