Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

ACTUALIZARE Scandalul pe PUG-ul de la Cisnădioara, domolit înainte de ședință

ACTUALIZARE Scandalul pe PUG-ul de la Cisnădioara, domolit înainte de ședință

ACTUALIZARE - Reprezentanții societății civile au participat astăzi la ședința de Consiliu Local, unde, pe ordinea de zi, s-a aflat și noul Plan Urbanistic General. Cei mai puțin de 10 cetățeni prezenți nu au mai protestat vocal în stradă, așa cum anunțaseră, ci au urcat în sala de consiliu.

Potrivit reprezentanților cetățenilor, administrația locală a fost de acord să mențină regimul de înălțime de 7 metri la Cisnădioara și să înlăture orice permisiune pentru construirea de blocuri în zonă. Prevederea potrivit căreia 46 de hectare de pășune trec în intravilan a rămas, însă, cuprinsă în PUG.

Știrea inițială:

Consiliul Local al orașului Cisnădie se întrunește astăzi, de la ora 14:00, pentru o ședință ordinară, lista proiectelor de hotărâre incluzând și aprobarea noului Plan Urbanistic General. Mai mulți locuitori al Cisnădioarei anunță că vor protesta public și vor ataca în justiție noul PUG, semnalând o serie de probleme. În replică, primăria anunță că totul este legal și oamenii n-au de ce să fie nemulțumiți.

Membrii Asociației Cisnădioara, precum și alți locuitori ai zonei, anunță că vor protesta astăzi, la ședința Consiliului Local. Printre nemulțumirile semnalate de aceștia se număr introducerea în intravilanul orașului, o dată cu noul PUG, a aproape 50 de hectare de spațiu verde și creșterea regimului maxim de înălțime admis. În plus, reprezentanții asociației spun că PUG-ul nu a fost suspus dezbaterilor publice, așa cum este normal și legal, iar mai mult decât atât, PUG-ul chiar a suferit modificări recente.

”Este inacceptabil pentru noi să pierdem o asemenea suprafață de natură. Dacă va fi aprobat acest PUG va rămâne la decizia consilierilor din primărie să vândă acest teren dezvoltatorilor din construcții. Cetățenii din Cisnădioara nu doresc aceste schimbări. Nimeni nu le-a cerut. Viitorul Cisnădioarei depinde de turism și casele de vacanță. Vrem să păstrăm natura aproape”, se arată într-o cerere trimisă Consiliului Local în urmă cu mai bine de doi ani. Reprezentanții Asociației au declarat joi că cele problemele au rămas și chiar s-au acutizat.

asociatia cisnadioara

Primăria Cisnădioara a postat proiectul de hotărâre pentru aprobarea noului PUG în urmă cu șase zile pe site-ul propriu, iar textul proiectului presupune deja că el va fi aprobat, rămânând a fi notate doar voturile ”pentru”. Proiectul prevede extinderea intravilanului în Cisnădioara cu 46,5 hectare. Reprezentanții Asociației Cisnădioara mai atrag atenția că modificări de ultimă oră la PUG-ului, nefăcute publice, vor duce regimul de înălțime într-o zonă a localității până la P+9 etaje și un regim maxim de înălțime în zona periferică de 8,2 metri.

Primarul din Cisnădie, Gheorghe Huja, a declarat pentru Turnul Sfatului că oamenii exagerează nefondat și că temerile lor nu se vor adeveri.

”Noul PUG se află în dezbatere publică din 2013, oricine vrea să-l vadă îl poftesc la primărie. El a fost dezbătut și răsdezbătut. Referitor la regimul de înălțime noi am adoptat încă din 2007 o hotărâre prin care am limitat regimul maxim de înălțime la 7 metri în Cisnădioara. Să vină oricine vrea să îmi arate mie că s-a aprobat în ultimii opt ani vreo construcție mai înaltă de 7 metri”, a declarat Huja.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

@.@

Acum 8 ani

Ce banditi ! Daca luam in considerare doar casele vechi cu etaj plus acoperisul inalt ajungi usor la 10-14m, unele vile noi intrec orice limita a bunului simt estetic in Cisnadioara si clar au peste 7m. Parter + 9 etaje? Cred ca se vrea o noua Valea Prahovei, unde peisajul e distrus. Selimbarul pe cand un PUG? N-au deloc ! Si se construieste in draci, luna si blocul !
Raspunde

Sakespeare

Acum 8 ani

Partea cu ''schimbat the destinatie'' e mortala!To be, or not to be bou,aiasta-i cestiunea!
Raspunde

a

Acum 8 ani

Daca distrug Cisnadioara, propun 1L de benzina si niste chibrite pentru a rezolva problema cu consiliul local. Zona aceea arata mult prea bine sa o distrugi doar pentru a face niste smecherii imobiliare. Sa fim seriosi.
Raspunde

brrrrrrrrrrrrr...

Acum 8 ani

Ce sa-i ceri unui fost camatar semianalfabet(huja) ajuns primar in Cisnadie prin voturile veneticilor,tiganilor si boschetarilor de acolo? au dreptate sa se revolte cei din Cisnadioara!
Raspunde

OhGod

Acum 8 ani

Rog persoana de la conducerea asociatiei cisnadioara care a redactat cererea sa nu mai scrie niciodata ceva in engleza. Ma doare creierul.
Raspunde

Multiplexu

Acum 8 ani

Vrem cinema Multiplex !!!!
Raspunde

Hahdfcs

Acum 8 ani

Pentru Oh God -Acea cerere a fost redactata de vechea Asociatie in anul 2013 cand de fapt s-a renuntat la proiectul de extindere a granitelor in Cisnadioara in sa cartile erau facute de atunci si nu a fost putut inpiedicat votul de joi.Insa azi se merge in teren si se poate vedea clar care sunt de fapt intentiile lor.Putem ataca acesta decizie in termen de 30 de zile. Lumea trebuie sa inteleaga ca numai uniti se poate poate ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus