Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

ACTUALIZARE Toxiinfecție alimentară de Revelion. Peste 40 de turiști au primit îngrijiri medicale

ACTUALIZARE Toxiinfecție alimentară de Revelion. Peste 40 de turiști au primit îngrijiri medicale

ACTUALIZARE

Peste 40 de turiști, majoritatea din București, au primit îngrijiri medicale în noapte de Revelion în urma unei toxiinfecții alimentare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat că, în total, 43 de persoane de la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, după ce, iniţial, zece persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor.

”În total, au fost preluate de la faţa locului 13 persoane, doi copii şi 11 adulţi, cu dureri abdominale şi vărsături. Victimele au fost transportate la Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Judeţean Sibiu”, a declarat Bianca Săbău.
Aceasta a precizat că alte 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital.

Deocamdată, nu se cunoaşte cauza producerii infecţiei, dar autorităţile din Sibiu au declanşat o anchetă şi vor stabili ce s-a întâmplat, urmând să aplice sancţiunile care se impun.

Mulți dintre cei care au primit îngrijiri spun că cea mai probabilă cauză a toxiinfecției o reprezintă alimentele de masa de prânz și nu cele de la masa de Revelion.

Știre inițială:

Zece persoane au fost transportate în urmă cu câteva minute la urgențe, în urma unei toxiinfecții alimentare suferite la masa de Revelion.

Echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță intervin pentru acordarea primului ajutor medical unui număr de zece persoane ce au suferit toxiinfecție alimentară.

Persoanele au fost preluate de la hotelul Parc din municipiul Sibiu.

Șase victime au fost transportate la cea mai apropiata unitate de urgență, transmite ISU Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

24 comentarii

anonim

Acum 8 ani

din surse pot spune ca acei turisti care se presupue ca s-ar fi intoxicat la Hotel Parc ,au mai vizitat si alte restauranta ,sursa sigura nu se stie asa ca nu e cazul sa acuzati ,, eu mananc aproape zilnic la acea locatie si absolut niciodata eu si nici prietenii mei nu au avut probleme si la nunta am fost acolo si chiar mancarea ff ff buna .
Raspunde

Anca

Acum 8 ani

nu am servit masa in alta parte decat in restaurantul Hotelului.
Raspunde

dorina

Acum 8 ani

Nu stiu ce surse consulti, dar eu am fost unul din pacientii care s-au intoxicat; la mesele care s-au servit, cu mancare multa si variata, numai un ""anonym ""putea sa manance altceva si in alta locatie e sufficient o singura data sa se intample asemenea situatie neplacuta;dar nu te intrebi ""anonimule"" de ce a fost amendat restaurantul si apoi a fost inchis? cele 5-6 salvari care au stat aproape toata noaptea de revelion in fata hotelului, medicii care au patrulat prin hotel, au facut injectii, au pus perfuzii, nu-ti spun nimic""anonimule""? sau crezi ca s-au turnat scene de film in hotel cu ambulantele , smurdul si turistii?
Raspunde

mihai ionescu

Acum 8 ani

Sa-i inchida, daca nu sunt capabili sa pregateasca o masa, si mai baga si oamenii in spital, asta e cea mai buna solutie. Am trecut aseara pe acolo chiar in timpul interventiei SMURD si asta a fost primul gand care mi-a trecut prin cap, mai in gluma, mai in serios.
Raspunde

Cristi

Acum 8 ani

Daca este vorba de spatiul ala de jos, a fost concesionat. Aia care au deschis acolo isi mananca sub unghie. O singura data am fost acolo cu niste prieteni. Dupa ce ne-am uitat in meniu, ospatarul (sef de restaurant in acelasi tip - probabil el era si patronul) ne-a sugerat vreo 2 tipuri de pizza si ceva la gratar, restul nu prea avea "capacitatea" sa le faca..deci va dati seama ce optimizari face dansul la nivel de alimente. inchidere urgenta!
Raspunde

raduradu

Acum 8 ani

Nu va mai scuzati. Hai sa ne asumam raspuderea odata pentru faptele noastre. Nu mai merge asa. Gine greseste plateste............
Raspunde

Eu

Acum 8 ani

Intr.adevat turistii aia au fost asa de flamanzi incat au mancat la mai multe restaurante peste noapte. I.am vazut eu si la shaorma in centru...si la kfc. De fapt...daca ma gandesc mai bine ei cred ca au venit de la bucuresti gata intoxicati ca sa dea vina pe restaurant. JAAALEEE..TRIST...
Raspunde

John

Acum 8 ani

De cu nu dati numele locatiei,jurnalisti de carton venetici???
Raspunde

Anca

Acum 8 ani

Sunt una din persoanele care fac parte din grup, ce vreau sa va subliniez este ca au fost mai mult de 50 persoane in situatia asta. Nu am mancat in alta parte, decat in hotel. Printre turisti sunt si strainii care au ales sa petreaca revelionul in Romania. As vrea sa va povestesc putin despre cum am fost tratati in spital, ne au spus ca acum ne am gasit ca venim la spital? ca nu au unde sa ne faca analize, ca trebuia sa mancam paine prajita. Este revoltator, sa ne sugereze acest tratament.... Nu judec oamenii, dar in spital nu pot sa spun ca am intalnit doctor... si nici om.... daca ei au crezut ca noua ne a placut sa ne plimbam la spital, cand noi am venit sa petrecem, nu sa vizitam spitalul Sibiu. Am ramas cu un gust amar, atat eu, cat si strainii care sunt cu noi in hotel. Ne intrebam de ce nu ne viziteaza... pai sa i intrebati pe ei( turistii straini), ce tratament au avut in spital... si apoi sa i intrebati daca mai vor sa vina! Suntem niste oamenii care platim taxe... si cand avem nevoie de ingrijire, ne cearta ca mergem la spital. Stau si ma intreb,daca noi nu am avea nevoie de doctori ce ar face ei? Nici la piata nu te trateaza asa... Consider ca si au ales meseria, iar daca nu sa mearga sa faca altceva. Cu sanatate nu este de gluma! Indiferent de functie, trebuie sa te gandesti ca esti OM. Hotelul se numeste Parc. Ce vreau sa va martirisesc, este ca am venit deschisi sa ne simtim bine, si nu suntem genul sa gasim motive sau sa facem fitze! Hotelul este curat, si chiar si ai dat silinta sa ne simtim bine. Nu se stie inca ce s a intamplat, dar ce stiu este ca am stat in camere si nu pentru asta am venit la Sibiu!
Raspunde

Paracelsus

Acum 8 ani

Daca ceea ce spuneti e adevarat, e foarte trist pentru noi ca oameni. Sunt nepot de medic, dar nu am mostenit absolut nimic...in afara de niste principii care s-au invechit, se pare. Ar fi bine sa sesizati si mai departe aceste lucruri, poate se indreapta ceva. Bunicul meu a murit in razboi, ma intreb uneori daca nu a murit degeaba. Atunci ne-am luptat cu strainii, acum ne luptam intre noi.
Raspunde

adi

Acum 8 ani

Nu sunteti jurnalisti adevarati... Spuneti oamenilor numele restaurantului sa stie de ce sa fereasca.
Raspunde

Klaus

Acum 8 ani

A fost la "Perla Paltinisului"
Raspunde

skybrax

Acum 8 ani

cumperi pachetul de revelion cu 3 mese /zi , mananci ca porcu tot ce iti pune pe masa fara sa te gandesti la consecinte , mai bombardezi ficatul si cu rachiu fiert , whiskey si altele si dupa aia te plangi ca iti este rau !? si toate astea in conditile in care media de varsta a participantilor la petrecerea de ieri seara a fost undeva la 60-65 ani .
Raspunde

skybrax

Acum 8 ani

vad in titlul articolului "Toxinfectie alimentara" , a fost confirmata Toxinfectia alimentara de catre DSP ? sau ati testat voi mancarea in redactie si ati ajuns la rezultatul asta . ?
Raspunde

Ionel

Acum 8 ani

Bine ca stergeri postarile...cartonarilor.
Raspunde

GHITA

Acum 8 ani

CUM SE FACE CA IN ACEASTA "INTOXICATIE" NICI O PERSOANA NU A FOST SPITALIZATA,CUM SE FACE CA NIMENI NU POMENESTE CA DIN 186 DE PERSOANE CARE AU MANCAT IN ACEA SEARA DIN ACEEASI OALA DOAR 11 PERSOANE AU AVUT NEVOIE DE ASISTENTA,11 PERSOANE ESTE CIFRA REALA DE CEI DE LA SPITAL SI NU CJFRA UMFLATA DE CATRE ISU CARE DIN TEAMA ACTIONEAZA IRATIONAL ACUM SA SA STARGA VINA COLECTIV
Raspunde

joker

Acum 8 ani

ce relevanta are ca din 186 au fost "doar" 11 ce au avut nevoie de asistenta? de cand statistica asta este acceptabila? daca ar fi fost doar 1 bolnav, si asta e de ajuns pentru a dovedi nivelul de incompetenta. iar daca numarul persoanelor prezente e corect, 186, cred ca e recomandabil sa faca si ANAF-ul o vizita, sunt sigur ca declarate au fost doar 11 care au platit, probabil restul erau prieteni ai patronului! succes hotel parc!
Raspunde

mutu de la manutanta

Acum 8 ani

Medicii si personalul medical de la Spitalul Judetean sunt ingrozitori! Sa n-ai de-a face cu ei!!!
Raspunde

joker

Acum 8 ani

..asta e inca un exemplu de ce se poate intampla in hoteluri/restaurante conduse de amatori, fara experienta reala si cunostinte de management si proceduri standard. desigur, responsabillitatea cea mai mare este a patronului care angajeaza personal care nu este la nivelul unui post de conducere, dorind astfel sa plateasca mai bine mai putin decat sa investeasca in calitate. si astfel avem proprietari care fac evaziune, nu incurajeaza respectarea procedurilor si personal care ramane la un nivel profesional mediocru, toate acestea conducand la o experienta turistica de tip gambling: poate iese bine, poate intri in spital.
Raspunde

mutu de la manutanta

Acum 8 ani

Sau [pate e vorba de lacomia patromului de a castiga din orice...
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Mândria ne intrecw valoarea .Sibieni , colegi din Județean , hai să ne recivilizăm !
Raspunde

vio

Acum 8 ani

Asta se intampla cand restaurante si hoteluri sunt luate cu ,cupoane de fosti turnatori (securisti)
Raspunde

eu

Acum 8 ani

cred caa innebunit toata lumea sa inchida restaurantul si sa primeasca o foarte mareamenda sisamaiinspecteze sialte localuri preventiv rusine rusine
Raspunde

Teodorescu Camelua

Acum 8 ani

Am fost cazata la acest hotel si am fost impresionata de serviciul impecabil al personalului hoelier. Prietenele mele care au suferit neplăceri din punct de vedere al alimentației, au rezolvat disconfortul, datoriti interventiei imediate a medicilor. Sigur ar fi fost totul perfect daca nu apărea acest incident. Trebuie o atenție foarte mare la produsele alimentare, pentru a preveni aceste incidente sa nu umbrească frumusețea, curatenia si comportamentul inreprosabil al personalului acestui hotel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus