În comparație cu Lucas Sandwich sau Subway, ambele de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, Marietto este o gheretă la marginea drumului, pe Calea Dumbrăvii. La Marietto nu găsești nici tofu și nici pâine de secară stropită elegant cu miere, dar garantat găsești cele mai bune sandvișuri din Sibiu.
Vizavi de Finanțele Publice există de aproape trei ani o coșmelie mică unde se vând sandvișuri. Doar patru sandvișuri și numai după o rețetă originală. Însă au atât de mare succes încât a trebuit să-și afișeze numărul de telefon pe gărdulețul din fața ”restaurantului” pentru comenzi. Iar în zilele lucrătoare, la ora prânzului se fac niște cozi de trebuie să aștepți și o jumătate de oră. Dar merită.
Marietto are în meniu sandvișuri denumite Italia, Mexic, Argentina și România. Toate includ pâine pe vatră, sosuri după rețete proprii și maioneză, însă se diferențiază prin ingredientele de bază. Italia are cârnați, salssicia, cașcaval și legume grill; Mexic are piept de pui, legume la grill și cașcaval; iar Argentina are mușchi file, bacon, cașcaval, roșii și ceapă. Sosul picant e opțional la toate. Eu am ales România și imediat am văzut ce diferențiază Marietto de restul fast-food-urilor din Sibiu. Bucătarul a luat câteva bucăți de ceafă afumată și în fața ta începe să le perpelească pe o plită încinsă, alături de ceapă roșie marinată, de au rezultat niște sucuri delicioase, numai bune de îmbibat pâinea pe vatră cu ele. Peste ceafă și sucuri au mai venit niște roșii, câteva frunze de salată, maioneză, sos marietto și sos picant. Pâinea a fost și ea pusă pe grill, astfel încât la exterior era crocantă iar în interior miezul pufos mustea de sucuri. Un deliciu.
Ce face cu adevărat speciale sandviciurile lor este faptul că ingredientele principale sunt ușor prăjite, unul lângă altul, la căldură aromele eliberându-se și devenind mai intense. În comparație cu alte restaurante din oraș, care au mai multe ingrediente, dar al căror gust este mult mai fad și banal. În plus, la Marietto găsește ceva unic în Sibiu: mâncarea de stradă. Nu covrigării sau gogoșerii, ci mâncare preparată în fața, caldă și delicioasă. Mai tot timpul e coadă, sunt oameni care mănâncă la umbra unui copac vara sau în mașinile ”parcate la grămadă” iarna. E adevărat că au și o mică ”sală de mese” unde poți sta jos, însă taie tot farmecul cu muzica pop dată tare dintr-o plasmă, șervețele mai galbene ca fruntea unui chinez sau scaune rupte și peticite ca-n școala generală. Cât stai să mănânci mai trece bucătarul pe lângă cu un lighean din plastic albastru și soios, rămas după ce a gătit. Sau cu niște caserole, tot din plastic și tot murdare de la mâncare. Ce vezi asta primești, mâncare bună pregătită în fața ta.
Șandvișurile costă 11 lei majoritatea, doar Italia fiind 10 lei și 50 de bani. Au și cafea, ceaiuri, sucuri acidulate sau vin fiert, în perioada aceasta, toate la prețuri care încep cu 3 lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: restaurant sibiu , Calea Dumbrăvii , cronica de restaurant , sandvici , mancare sibiu , Finanţele Publice , Lucas Sandwich , marietto , Bulevardul Nicolae Bălcescu , Pentru Sibiu , sandvis , cel mai bun sandvis , La Marietto
Vizualizari: 9830
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
T.
Acum 1 oră
Un român
Acum 2 ore
Putin
Acum 2 ore
D.