Sâmbătă,
15.06.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

”Orice minune ține trei zile”. Ce spun sibienii despre interzicea fumatului în spațiile publice

”Orice minune ține trei zile”. Ce spun sibienii despre interzicea fumatului în spațiile publice

De astăzi legea fumatului a intrat în vigoare, iar fumătorii nu își mai pot aprinde țigările în spațiile publice închise. Cei care fac asta riscă o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei, iar proprietarii localurilor pot fi sancționați contravențional cu sume cuprinse între 5.000 și 15.000 lei.

Pe o terasă din Piața Mică, două doamne fumează și spun că nu sunt deranjate deloc de această lege. „Deși sunt fumătoare de ani buni de zile, sunt de acord cu această măsură și nu mă simt deloc discriminată, așa cum spun unii. Eu am lucrat 8 ani în afara țării și acolo era ceva normal ca cei care vor să fumeze să meargă afară. La noi de ce nu s-ar putea? Legea asta poate ne ajută și pe noi fumătorii să fumăm mai puțin, și în acest fel îi protejăm și pe cei care nu fumează și care nu sunt obligați să stea în fumul nostru”, spune una dintre doamne. „Știți, se spune că orice minune ține trei zile. Eu sper să nu se întâmple așa și cu legea asta. Mi se pare ceva normal dacă vrem să fim în rând cu lumea europeană, atunci trebuie să ne adaptăm”, spune o altă doamnă.

„Legea asta e cea mai mare greșeală pe care Guvernul a făcut-o” În fața restaurantului „La Turn”, un bărbat își fumează țigara în compania unui prieten. E fumător înrăit de aproximativ 15 ani și spune că această lege nu ar trebui să existe. „E cea mai mare greșeală pe care Guvernul a făcut-o, dar ne acomodăm pentru că nu avem încotro. Dar nu înțeleg de ce e interzis fumatul și în cluburi. Jumătate din cei care vor merge în cluburi vor sta afară pentru a putea fuma”, afirmă Gheorghe. Cei de la Music Pub au așezat la intrare o scrumieră exterioară pentru cei care vor să fumeze, deși astăzi fumatul mai este permis în local. „Din această noapte va fi interzis fumatul și la noi. De dimineață nu am mai avut scrumiere pe mese, dar apoi le-am pus. Nu cred că această decizie va duce la scăderea numărului de clienți. Oamenii își vor dori să iasă în oraș, nu pot sta doar în casă și, atunci nu cred că ne vom confrunta cu o scădere a numărului de clienți”, spune Dan, din partea localului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2268

Comentarii

1 comentarii

un pas spre civilizatie!

Acum 8 ani

sunt studii care arata ca fumatorii consuma mai mult in lipsa fumatului si oricum nimeni nu iasa in oras doar ca sa fumeze...sa speram ca va tine legea macar cat autostrada..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus