Dr. Gabriel Budescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, spune că îi place foarte mult peştele şi că mănâncă oricând cu plăcere o saramură de crap.
„Această reţetă îmi aminteşte în mod plăcut de bunica mea din partea mamei care o gătea foarte bine. Eu cred că peştele este un aliment care trebuie consumat de cât mai multă lume pentru că este un foarte bun şi sănătos”, spune Gabriel Budescu.
Saramură de crap
Ingrediente:
- 1 crap de 1 kg - 4 roşii mari - 3 ardei graşi - 1-2 ardei iuţi - 6 căţei de usturoi - rozmarin - Cimbru - 1 legătură pătrunjel - Câteva boabe de piper - Sare - 2 linguri ulei
Mod de preparare
Curăţăm peştele, îl spălam şi îl crestăm pe spate în câteva locuri. Îl dăm cu sare, apoi îl prăjim pe grătar, sau pe o tablă pe care am presărat sare grunjoasă. Îl frigem pe ambele părţi. Pe aceeaşi tablă prăjim roşiile, ardeiul gras şi un ardei iute. După ce s-au fript punem peştele într-un vas termorezistent. Pregătim saramura fierbând apa cu sare, ulei, usturoiul, verdeaţa, piperul, până ajunge la punctul de fierbere, apoi adăugăm şi legumele şi ardeiul iute fripte pe tavă. Lăsăm să fiarbă împreună 3-4 minute, apoi turnăm peste peşte. Lichidul trebuie să fie suficient pentru a-l acoperi.
Punem peştele cu saramura la cuptor pentru încă 10-15 minute la 200°C, astfel încât să se întrepătrundă toate aromele. Când este gata pune pătrunjel verde tocat mărunt. Servim saramura cu mămăliga caldă.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Sănătate Publică Sibiu , Gabriel Budescu
Vizualizari: 2404
Ultimele comentarii
Acum 17 minute
Cartea ne face bine..
Acum 33 minute
Newman
Acum 36 minute
Newman
Acum 40 minute
Solomon
Acum 1 oră
Tour operator