Duminică,
14.09.2025
Ploi Usoare
Acum
20°C

Dr. Gabriel Budescu: „Îmi place foarte mult saramura de crap”

Dr. Gabriel Budescu: „Îmi place foarte mult saramura de crap”

Dr. Gabriel Budescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, spune că îi place foarte mult peştele şi că mănâncă oricând cu plăcere o saramură de crap.

„Această reţetă îmi aminteşte în mod plăcut de bunica mea din partea mamei care o gătea foarte bine. Eu cred că peştele este un aliment care trebuie consumat de cât mai multă lume pentru că este un foarte bun şi sănătos”, spune Gabriel Budescu.

Saramură de crap

Ingrediente:

- 1 crap de 1 kg - 4 roşii mari - 3 ardei graşi - 1-2 ardei iuţi - 6 căţei de usturoi -  rozmarin - Cimbru - 1 legătură pătrunjel - Câteva boabe de piper - Sare - 2 linguri ulei

Mod de preparare

Curăţăm peştele, îl spălam şi îl crestăm pe spate în câteva locuri. Îl dăm cu sare, apoi îl prăjim pe grătar, sau pe o tablă pe care am presărat sare grunjoasă. Îl frigem pe ambele părţi. Pe aceeaşi tablă prăjim roşiile, ardeiul gras şi un ardei iute. După ce s-au fript punem peştele într-un vas termorezistent. Pregătim saramura fierbând apa cu sare, ulei, usturoiul, verdeaţa, piperul, până ajunge la punctul de fierbere, apoi adăugăm şi legumele şi ardeiul iute fripte pe tavă. Lăsăm să fiarbă împreună 3-4 minute, apoi turnăm peste peşte. Lichidul trebuie să fie suficient pentru a-l acoperi.

Punem peştele cu saramura la cuptor pentru încă 10-15 minute la 200°C, astfel încât să se întrepătrundă toate aromele. Când este gata pune pătrunjel verde tocat mărunt. Servim saramura cu mămăliga caldă.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2404

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus