Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sesiunea specială a Bacalaureatului începe pe 16 mai

Sesiunea specială a Bacalaureatului începe pe 16 mai

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasa a XII-a/ a XIII-a participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale, precum și pentru absolvenții care susțin examenul de admitere  în universitățile din străinătate va avea loc în perioada 14 - 27 mai.

„Se aprobă calendarul sesiunii speciale de bacalaureat 2016 pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale precum și pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere în universitățiile din străinătate” se arată în nota publicată pe site-ul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

În zilele de 14 și 15 mai va avea loc înscrierea candidaților. Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc în zilele de 16 și 17 mai, iar a celor digitale – pe 18 și 19 mai. Evaluarea la limbi străine este programată pentru zilele de 20 și 21 mai, iar probele scrise încep, pe 23 mai, cu limba și literatura română. Pe 24 mai elevii sunt supuși probei obligatorii a profilului, iar pe 25 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării.

Afisarea primelor rezultate ale examenului este prevazută  pentru data de 26 mai și tot în această zi, cei nemultumiți de note vor putea depune contestații. În 27 mai vor fi afișate rezultatele finale ale sesiunii speciale de bacalaureat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 858

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus