Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
0°C

Doctorașul aventurier

25 Mai 2016 09:08

Doctorașul aventurier

Încet, încet noaptea își spuse ultimile cuvinte, lăsând loc zorilor care erau nerăbdători să înceapă o nouă zi. Privesc ceasul de bord și văd că arată 5.45, când deodată dispecera mă trimite la o comandă la un bar de fițe. Mă pun în mișcare și ajung ca o rachetă balistică la destinație, ca să nu aștepte clientul. Dar lasă că aștept eu. Când mă pregăteam să plec, gândindu-mă că este una din țepele zilnice pe care le iau taximetriștii, iese din club o fătucă la vreo 19 ani clătinându-se vizibil, probabil de la aburii bahici. Să o numim, Pisi. Așadar, Pisi se urcă, de fapt încearcă să se urce, în față, lângă mine. După ce cu greu reușește, îmi dă un damf de whisky amestecat cu bere și îngaimă ”Stai că mai vine cineva!”. După un timp, se deschide ușa barului și apare un bărbat de vreo 30 de ani, care sigur a inventat mersul pe jos cu obstacole. Individul era rupt în gură și se așeză pe bancheta din spate. Pisi comandă: ”Mergem la nonstop să cumpăr niște prezervative”. Îmi vine să râd, gândindu-mă cam ce amor ar putea face cei doi, în halul în care se găseau. Putea să fie o a opta minune a lumii. Să n-o mai lungim. Pisi de-abia se dă jos din automobil și pătrunde în magazin. Eu arunc o privire în retrovizoare și constat că pe individul de pe banchetă, îl cunosc de undeva. Încerc să fac un exercițiu de memorie și nu reușesc de nici un fel să fac o asociere, așa că îl întreb direct: ”Domnule, vă știu de undeva?” Individul, vizibil deranjat că i-am deconspirat prezența, mă întreabă cu sfială: ”Domnul Balteș?” ”Da, zic eu…”. ”Eu sunt dentistul dumneavoastră… dar vă rog foarte mult… discreție… știți… soția…” Rămân interzis!

Eu, pe dentistul meu, îl știam doar în halatul de un alb imaculat, cu mâinile îngrijite, preocupat de detaliile actului medical. ”Stai liniștit domnule că nu mă interesează viața ta privată, dar fie vorba ca-ntre bărbați… N-ai găsit ceva mai bun?”, îl întreb. ”Știți…” - încearcă el să se justifice – ”m-a luat valul, am băut un pahar în plus”.

Discuția se întrerupe că vine Pisi înspre mașină, ca o barcă în derivă. Îi duc la o pensiune unde se pot da în bărci. Doctorașul, coboară din mașină să vadă dacă e deschis. Rămas singur cu Pisi, asta îmi spune. ”Să vezi ce-l tapez de bani pe fraier, că oricum nu poate să-mi facă nimic”. Dac-ar fi știut târfa ce meserie are clientul ei, jur că ar fi triplat tariful. Dar iată-l că vine pe cinci cărări, căzând pe banchetă și zicându-mi să-i duc în altă parte, că acolo e închis. Îi duc la o altă pensiune, undeva în centrul orașului. Ceasul de taxare arăta fix 10 lei. Doctorașul aventurier, scoate 20 de lei și zice: ”E bine așa, dar vă rog mult… discreție…” Plec spre casă fericit și cu o oarecare undă de stânjeneală față de întâmplarea petrecută. A doua zi, duminica, eram în stația unui supermarket, când un individ morocănos se urcă lângă mine mormăind: ”Du-mă domnule la un cabinet stomatologic că nu mai pot de durere!” Îi zic: ”Păi la urgență”. ”Nu, că ăia-s killeri profesioniști”. ”Un moment”, îi zic. Pun mâna pe telefon și-l sun, - ați ghicit – pe doctorașul meu.

După nici două apeluri o voce speriată mă întreabă. ”S-a-ntâmplat ceva domnul Balteș?”, mă întreabă. ”Nu domnule, stai liniștit, dar am un client lângă mine care vrea să-i lucrați în gură… o nenorocită de măsea…” ”Domnul Balteș știți… eu nu lucrez duminica dar mă echipez și-n juma de oră sunt la cabinet, spuneți-i clientului să mă aștepte acolo. După ce îl duc la destinație, omul – vizibil recunoscător – îmi întinde 20 de lei. Și uite cum, într-o duminică, care nu se anunța promițătoare, am făcut doi oameni fericiți… pardon, cu mine trei.

…cine n-are dentiști, să-și cumpere !

Comentarii

10 comentarii

Bisboc Matarangul

Acum 4 ani

LIKE Ole
Raspunde

SB10NUT

Acum 4 ani

Saracu doctoras. Trebuia sa lucreze in sfanta zi de duminica dupa ce magarie o facut cu rapandula. Da Ole e si mai sarac cu duhu.... Nu cred ca so bucurat doctorasu sa il deranjezi duminica pentru un gainar care in loc sa isi trateze durerea la timp, in timpul programului, vrea tratament de urgenta la privat. Adunatura de oameni fara coloana.....
Raspunde

Alzara

Acum 4 ani

Tareee!!!...Sunt FUN ...cum ar zice Mirciulica Badea...traiasca "pasarile" de noapte ale Sighiului!:))))))))....si taximetristii@fraierii cu bani prea multi@neveste proaste...
Raspunde

SB10NUT

Acum 4 ani

Ce frustrata esti! Cum sa zici "fraierii bani prea multi", poate omu o muncit pentru banii aia, si nevastasa ce vina are ca el ii curvar?
Raspunde

...

Acum 4 ani

Il simteam pe Ole cum pregateste o manea cum simti noaptea cand incepe sa te treaca la baie. :D :D :D
Raspunde

Laura Sima

Acum 4 ani

Taximetristul asta fara haz se chinuie sa il copieze pe Marian Godina?
Raspunde

Xulescu

Acum 4 ani

Nu, isi povesteste doar intamplarile intr-un mod amuzant. Pe cand frustratii/ele ca tine fac comparatii si denigreaza pe oricine incearca sa faca ceva din placere. Nu va fi Godina singurul din tara care are povestiri despre viata lui de spus. Nu e mai simplu sa ignorati si sa nu descurajati omul daca tot nu va place, decat sa atacati pe oricine? Va mai pot numi si "hateri", in limbajul comun.
Raspunde

Gabi M

Acum 4 ani

misto Olé...tineo tot asa sunt faine rau povestioarele tale si au mult talc si umor autentic in ele...miaduc aminte de fiecare data cand le citesc de Sibiul meu drag si scump cu tot ce are el....oameni,cladiri,amintiri de neuitat...Astept cu nerabdare "to be continued"...Numai bine si Doamne ajuta...Gabi M.
Raspunde

mutu de la manutanță

Acum 4 ani

Dacă toți taximetriști ar povesti câți fraieri au dus sau au adus de la femei și de la așa-zisele cabinete de masaj, n-am mai avea spațiu pt. campania electorală la gazetă. Dl. taxi nu știe că bărbații cu bani caută tinerele pt. plăceri rapide și interzise... Ar căuta și cei fără bani, dar n-au spor... Pisi nu trage la sărăcani...
Raspunde

#diva

Acum 4 ani

superbe povestioare domnule baltes! si un mesaj pentru hateri: daca nu ati observat, domnul baltes are cele mai multe vizualizari la articolele lui, se vede experienta in presa si televiziune. asa ca voua "celor care urasc" va multumim ca va aduceti contributia la popularitatea DOMNULUI baltes.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus