Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
33°C

Investitorii germani din Sibiu: ”suntem deschiși la orice colaborare”

Investitorii germani din Sibiu: ”suntem deschiși la orice colaborare”

La 16 ani de la înființare, Clubul economic german Transilvania a ajuns să numere peste 140 de societăți comerciale membre, cu mai bine de 20.000 de angajați. Și un nou sediu. Plus noi planuri.

 Noul sediu al Clubului economic german Transilvania (DWS - Deutscher Wirtschaftsclub Siebenbürgen) a fost inaugurat la finele săptămânii trecute, în prezența premierului landului Hessen, Volker Bouffier. Acesta a susținut că între Sibiu și Hessen sunt mai multe lucruri comune, decât diferențe și a îndemnat la continuarea dezvoltării prin atragerea de investitori.

DWS a cunoscut o creștere amplă în ultimii ani, devenind al doilea club din județ (ca număr de membri), după Camera de comerț, industrie și agricultură Sibiu (care numără aproximativ 400 de societăți comerciale înscrise).

 Germanii se apropie de francofoni

 Directorul executiv al DWS, Wiegand Helmut Fleischer, a declarat că noul sediu era necesar pentru a putea adăposti întrunirile extinse ale membrilor clubului. Care vor putea utiliza sediul și pentru întâlniri de afaceri, dar care sediu ar putea fi și locul de întâlnire al oamenilor de afaceri români cu cei germani veniți la Sibiu. ”Noi suntem deschiși la orice colaborare și cooperare atât cu oamenii de afaceri români, cât și cu cei de alte naționalități. Chiar am avut un prim contact în acest sens cu reprezentanții Clubului de afaceri francofon și intenționăm pe viitor să organizăm o acțiune comună cu membrii Clubului francofon. Împreună, reprezentăm un grup numeros și important de investitori și, până la urmă, avem aceleași obiective”, spune Fleischer. Clubul economic francofon de la Sibiu a fost deschis oficial în vara anului trecut, zece firme cu capital francez fiind fondatoare.

 Ce întorc comunității?

 Ce întorc investitorii germani societății sibiene, în afara locurilor de muncă? Reprezentanții DWS spun că firmele germane se implică în comunitate. ”În afară de locurile de muncă create, de investițiile care generează importante venituri la bugetul local al comunității, oamenii de afaceri se implică în multe din acțiunile și evenimentele organizate de municipalitate, dar și de alte localități, prin sponsorizări, participări active, dar și prin inițiative de genul celor de la Continental, care a deschis o grădiniță pentru copiii angajaților”, arată Fleischer.

 170 de membri

 Clubul economic german Transilvania (DWS) a fost înființat în anul 1998 și numără în prezent aproximativ 170 de membri activi (cu peste 20.000 de angajați), din rândul cărora fac parte, în afara celor peste 140 de firme, și instituții, asociații si fundații, precum Forumul Democrat al Germanilor din România, Universitatea Româno-Germană, Fundația de Perfecționare în Administrația Publică. Totodată, în cadrul DWS sunt membri și publicațiile în limba germană Hermannstädter Zeitung și Allgemeine Deutsche Zeitung.

”Consulatul German din Sibiu este unul dintre membrii fondatori ai DWS care asigură interfața între economie, cultură și cooperarea bilaterală pe mai multe niveluri. Reprezentantul consular în funcție este de asemenea și președinte de onoare al Clubului Economic German Transilvania”, arată reprezentații Clubului.

Potrivit lor, DWS se adresează firmelor din țările vorbitoare de limbă germană care își desfășoară activitatea în Transilvania, cu precădere în zona Sibiu, în domenii variate (automotive, energie, comerț, prelucrarea metalelor, consultanță, electronică, IT, transport, turism și gastronomie etc).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Brian Loman

Acum 8 ani

:-):-):-)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus