Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
8°C

SibiuBookFest. „Într-un târg de carte ca acesta se găsește orice”

SibiuBookFest. „Într-un târg de carte ca acesta se găsește orice”

Peste 40 de edituri și-au dat întâlnire cu sibienii în Piața Mică, acolo unde îi așteaptă cu cele mai noi volume ale scriitorilor români și nu numai. Vreme de patru zile (9-12 iunie) evenimentul le propune vizitatorilor să petreacă timpul în compania cărților, iar pentru asta au pregătit reduceri de preț pentru cele peste 4.000 de titluri expuse în pavilioanele amplasate în Piața Mică.

„Într-un târg de carte ca acesta se găsește orice”, ne spune o doamnă care are în standul său cărți de istorie, de religie, de belestristică, dar și de remedii naturiste. „Istoria se vinde cel mai bine, există un public special pentru asta. De la o vreme am observant o tendință a oamenilor de a se îndrepta și spre cărți de religie, însă istoria rămâne în preferințele lor”. La doar câțiva pași, găsim un stand în care se găsesc doar cărți în limba engleză, franceză, germană, spaniolă. "Avem ghiduri conversaționale, cărți de povești pentru copii, dar și cărți pentru adulți. Din fericire, lumea e foarte interesantă de limbile străine, iar acest lucru s-a văzut tot mai mult în ultimii ani. Anul trecut am avut foarte mulți oameni interesați, acum sper să fie la fel sau chiar mai bine”, ne spune reprezentanta editurii.

Cărțile au prețuri acceptabile pentru orice buzunar. Astfel, la standurile editurilor veți găsi cărți care pornesc de la 5 și 10 lei. La standul librăriei Humanitas, reducerile ajung până la 20% la cărțile copilăriei și Humanitas fiction. „Avem o promoție cu reducere de 20% la cărțile de lux și 10% pentru celelalte titluri. Avem în principal noutățile Humanitas, Solenoidul într-o ediție specială, un volum nou de Andrei Pleșu, avem romanul "2084. Sfârșitul lumii" care, dacă urmează trendul de la București va deveni bestseller. Avem și ultima carte semnată de Lucian Boia, "Strania istorie a comunismului românesc", plus alte 400 de titluri”, spune reprezentantul librăriei Humanitas.

Muzică, ii și parfum de lavandă La două standuri din Piața Mică puteți găsi cd-uri de muzică, precum și discuri de vinil, iar prețul acestora pornește de la 40 de lei. Nici săculeții cu lavandă nu lipsesc de la această ediție a BookFest, iar prețul pornește de la 5 lei și ajunge până la 35 în funcție de mărime și formă. Printre standurile de carți și-a făcut loc și unul în care se vând ii și costume populare. Lucrate manual, acestea se găsesc atât pentru adulți, cât și pentru copii. „Prețul variază în funcție de complexitatea modelului, dar și de materialul folosit. Astfel, prețui unei ii pornește de la 80 de lei și poate să ajungă până la 600 de lei. Avem ii și pentru copii, iar prețul este undeva la 65 de lei, iar rochițele pentru fetițe costă între 100-120 de lei”, spune Adela Manta, reprezentanta standului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Morn

Acum 7 ani

Dar de standul cu jocuri educationale si de aocietate de ce nu ziceti nimic? Am fost la ei si am stat la coada sa ne jucam. E ceva deosebit care nu mai exista in Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus