Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Video| Misiune de salvare la Lacul Avrig. Elicopterul SMURD a aterizat doar la a doua tentativă

Video| Misiune de salvare la Lacul Avrig. Elicopterul SMURD a aterizat doar la a doua tentativă

ACTUALIZARE Turistul român care a sunat la 112 după ce i s-a făcut rău în zona lacului Avrig, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, a fost preluat de echipajul SMURD. Elicopterul venit de la baza din Târgu Mureș a ratat prima tentativă de intervenție, din cauza curenților foarte puternici de aer.

https://youtu.be/xv-3-pH75uU

imagini Salvamont Sibiu

Elicopterul s-a întors să alimenteze și a reluat încercările de evacuare a turistului. Abia după câteva ore de la apel, misiunea a fost îndeplinită. "Elicopterul SMURD Mureș a preluat persoana din zona Lacului Avrig și urmează să aterizeze la ieșire din Avrig, spre Pensiunea Ghiocelul, de unde va fi preluat de SMURD Avrig", au anunțat reprezentanții ISU Sibiu.

salvamont-elicopter-smurd-2 salvamont-elicopter-smurd-4

foto Salvamont Sibiu

Știrea inițială

Un turist român de 38 de ani aflat la lacul Avrig, în Munții Făgăraș, a solicitat ajutorul Salvamont datorită alterării stării generale de sănătate. Din informațiile furnizate de acesta, se pare că suferă de afecțiuni digestive severe. În acest moment se încearcă evacuarea lui cu elicopterul SMURD, informează Salvamont Sibiu.

Lacul Avrig se află la jumătatea drumului între cabana Suru și cabana Negoiu, la o altitudine de 2,011 m.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 7 ani

Nu părea foarte grav bolnav... Deci oriunde si oricine poate cere un elicopter SMURD? Cine suportă aceste cheltuieli?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus