Sâmbătă,
25.03.2023
Partial Noros
Acum
9°C

Mai multe locuri la spectacolul de operă ,,Boema”

Mai multe locuri la spectacolul de operă ,,Boema”

Pentru cei care nu și-au cumpărat încă un bilet la spectacolul de operă ,,Boema” de G.Puccini din această seară, încă o mai pot face , organizatorii anunțând că au suplimentat numărul acestora. Spectacolul va avea loc de la ora 19, la Sala Redal Expo din Sibiu și face parte din proiectul ,,Sibiu Opera Festival”, organizat de Filarmonica de Stat din Sibiu.

„În urma cererii mari de bilete am decis suplimentarea numărului de locuri pentru opera Boema, spectacol realizat de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. Sunt 50 de bilete în plus pe care sibienii le pot achiziţiona de la Casa de bilete a Sălii Thalia sau online de pe site-ul nostru www.filarmonicasibiu.ro” a declarat Laurenţiu Străuţ, secretar Relaţii Publice şi Comunicare la Filarmonica de Stat Sibiu.
Preţul unui bilet este de 20 lei și se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Boema este cunoascută drept o operă a a contrastelor, care oscileaza între tragism si veselie. În anul 1896 a avut loc premierea mindială, la Teatro Regio din Torino, atingând un succes fulminant. A devenit de îndată o referință operistică internațională și unul dintre cele mai frecvent prezentate spectacole pe marile scene ale lumii. Opera structurată în patru acte, al cărei libret are la bază cunoscuta nuvelă „Scènes de la vie de bohème”, de Henri Murger, plasează narațiunea muzicală într-un fermecător Paris al anilor 1830, urmărind viețile a patru prieteni: poetul Rodolpho, pictorul Marcello, muzicianul Schaunard și filosoful Colline, captivi ai unui trai sărăcăcios, specific artiștilor acelor timpuri. În pofida neajunsurilor, viețile protagoniștilor sunt înseninate de prietenia lor sinceră și de iubirea adevărată pe care eroul Rodolpho o cunoaște alături de misterioasa și delicata Mimi.

Ediţia a XV-a a celui mai important eveniment sibian dedicat artei lirice şi totodată singurul festival internaţional de acest gen din ţară se desfăşoară anul acesta în perioada 11-30 septembrie. Pe parcursul celor 20 de zile de festival sunt programate un număr de 12 evenimente la care sunt invitaţi peste 800 de artişti din ţară şi străinătate: dirijori, solişti, ansambluri corale, ansambluri de operă şi balet. Programul complet al festivalului poate fi consultat aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus