Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Peste 30 de evenimente la Festivalul Cultural Maghiar de la Sibiu

Peste 30 de evenimente la Festivalul Cultural Maghiar de la Sibiu

Festivalul cultural maghiar ,,Ars Hungarica” a pregătit pentru ediția din anul acesta peste 30 de evenimente interdisciplinare, printre care spectacole de teatru, expozițiii, concerte de muzică, spectacole pentru copii și multe altele. Acesta se va desfășura între 10 și 16 noiembrie.

Ediția din acest an a festivalului se organizează într-o perioadă care oferă comunității maghiare locale prilejul de a serba mai multe evenimente. Printre acestea se numără împlinirea a 230 de ani de la ctitorirea Bisericii Reformate din Sibiu, care va fi marcată printr-o slujbă festivă, vernisaj de expoziție și prezentare de carte, toate cu traducere simultană în limba română. Cei 110 ani de la nașterea artistului Miklós Borsos vor fi marcați prin organizarea unui șir de evenimente legate de artist pe parcursul a trei zile cu oaspeți din țară și de peste hotare, iar în 15 noiembrie se va serba ,,Ziua Mărginimii Maghiare”.

,,Festivalul a obișnuit publicul spectator cu ediții bogate în evenimente care se adresează tuturor categoriilor de spectatori. Nici evenimentele programate pentru acest an nu fac rabat de la regulă și propun câteva rarități culturale, cum ar fi vernisajul unor expoziții fascinante, concerte de o foarte bună calitate sau prezentare de carte și film despre Municipiul Sibiu într-un mod inedit”, transmit organizatorii.

Programul complet al festivalului poate fi consultat aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus