Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Trei cărți într-una singură. „Trado” se lansează la Sibiu

Trei cărți într-una singură. „Trado” se lansează la Sibiu

O carte care include alte trei cărți, „Trado”, va fi lansată la Librăria Habitus din Sibiu, vineri, 25 noiembrie, de la ora 17:30, după ce în luna aprilie a fost prezentată în Suedia în cadrul unui turneu de nouă zile.

„Trado”, semnată de două autoare, este o carte sub formă de triptic, ce include în interior trei cărți diferite: cartea de poeme a Athenei Farrokhzad, cartea de poeme a Svetlanei Cârstean, care include și câteva texte din volumul „Gravitație”, precum și o a treia carte, eseul comun despre trădare, traducere, scris și iubire.

Volumul „Trado” a fost lansat în Suedia în aprilie 2016, în cadrul unui turneu de nouă zile, de-a lungul căruia autoarele, Athena Farrokhzad și Svetlana Cârstean au susținut zece lecturi publice și dezbateri, în Stockholm, Umeå, Uppsala, Göteborg și Malmö. Cartea a beneficiat de zeci de cronici, iar turneul a fost însoțit de apariții la televiziunea națională și la radioul suedez. S-a spus că este o carte revoluționară, care schimbă paradigma.

Athena Farrokhzad s-a născut în 1983 și este poetă, critic literar, autoare de piese de teatru și traducătoare. Cartea sa de debut, „Vitsvit”, a apărut în 2013, iar traducerea în limba română, realizată de Svetlana Cârstean, a fost publicată în noiembrie 2013, sub titlul „Albdinalb”.

Svetlana Cârstean s-a născut în 1969 și este poetă și traducătoare. A debutat în 1994, în cadrul volumului colectiv „Tablou de familie”, alături de T. O. Bobe, Răzvan Rădulescu, Mihai Ignat, Sorin Gherguț și Cezar Paul-Bădescu. Volumul de debut individual, „Floarea de menghină”, a apărut în 2008, iar în 2013 a fost publicat în Suedia, în traducerea poetei suedeze Athena Farrokhzad. Poemele sale au fost traduse în numeroase limbi.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus