Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

O editură din Austria a donat școlilor din Sibiu peste 20.000 de manuale și materiale didactice

O editură din Austria a donat școlilor din Sibiu peste 20.000 de manuale și materiale didactice

30 de învățători și profesori din Austria care au vizitat anul trecut Sibiul în cadrul unui proiect de mobilitate profesională și au asistat la ore cu predare în limba germană la câteva școli din oraș au au fost impresionați de ceea ce au văzut și au decis să sprijine școlile sibiene cu predare în limba germană.

“Învățătoarele din Sibiu au rezultate extraordinare cu resurse materiale mult mai puține decât ale noastre”, au spus aceștia.

Prin urmare, mesajul lor s-a răspândit repede printre colegii de breaslă din Austria și a declanșat reacții de solidaritate la partenerii europeni ai proiectului de mobilitate. Așa se face că o inspectoare școlară din Bolzano (Tirolul de Sud), Petra Eisenstecken, a făcut o donație de 2000 de cărți pentru copii, care au ajuns la Sibiu in noiembrie.

Două săptămâni mai târziu, editura “Veritas” din Austria, specializată în producția de carte școlară, a oferit un stoc de manuale în limba germana.

Oferta inițiala a crescut peste noapte la 15 paleți de cărți - manuale, caiete de lucru, CD-uri și ghiduri didactice, în total, 23.300 de obiecte pentru depozitarea cărora a fost nevoie de o șură în Turnișor. Au fost așa de multe, încât pentru descărcarea și depozitarea lor Forumul Democrat German din Sibiu (FDGS) a închiriat un camion mai mic și un stivuitor.

“Am primit materiale auxiliare pentru copii, de la clasa 0 la clasa a XII-a, care pot să-i ajute să lucreze individual și interactiv și să se evalueze singuri. Ghidurile didactice îi ajută pe învățători și profesori să vadă cum predau colegii lor din Austria. E un reper profesional bun și folositor”, spune Liana Iunesch, conferențiar universitar la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, care a coordonat inventarierea și distribuirea acestei donații.
“Le-am împărțit cu ajutorul voluntar al studentelor noastre, al Centrului de Formare Continuă din Mediaș și al Comisiei pentru Educație a Forumului (FDG). Materialele au ajuns până acum la toate școlile primare și la toate gimnaziile din Sibiu, la școli din Agnita, Cisnădie, Făgăraș, Mediaș și Sebeș. Mai avem vreo cinci mii de cărți pe care vrem să le donăm școlilor cu predare în limba germană din Arad, Timișoara și Satu Mare, în sistemul primul venit – primul servit”, mai spune Liana Iunesch.

În viitorul apropiat zece cadre didactice din Stiria (Austria) vor vizita Sibiul.

Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

un sas

Acum 5 ani

Pentru donatii sunt buni strainii indiferent ca sunt Austrieci Germani sau Chinezi .In schimb cu ori ce ocazie i ponegrim si spunem ca suntem privati de drepturile noastre ...
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 5 ani

De acord, dar te referi la majoritatea populatiei, care e practic o turma de oi buna de manevrat in diferite perioade, nu intram acum in subiectul asta...Personal, m-i se pareau jignitoare ajutoarele din Olanda si alte tari, in anii '90, char si in perioada aceea ! Poate ajutoare in alta forma si pentru termen mediu sau lung, nu pachete cu haine si mancare, de parca eram sinistratii din Haiti. Suntem totusi capabili sa nu mai stam cu mana intinsa, sa asteptam sa n-i se dea ! Nu suntem niste persoane cu dizabilitati, altfel si marlanesc spus, handicapati debili.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus