Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Micile afaceri. Tânărul care și-a transformat microbuzul într-o vulcanizare mobilă non- stop

Micile afaceri. Tânărul care și-a transformat microbuzul într-o vulcanizare mobilă non- stop

La doar 24 de ani se bucură de mai bine de opt luni de propria lui afacere. După ce a lucrat aproape un an ca măcelar și alți patru ani într-o vulcanizare, Alexandru Glodeanu s-a gândit să sară în ajutorul oamenilor cu o vulcanizare mobilă. Și pentru că pana nu te întreabă dacă e zi sau noapte, s-a hotărât să lucreze non-stop.

A terminat liceul la Sibiu și a lucrat într-o vulcanizare încă de pe băncile școlii. Din dorința de a face mai mulți bani pentru că auzise că în Germania se câștigă mai bine, s-a angajat acolo ca măcelar. Odată ajuns, și-a dat seama că nu îi plăcea deloc, motiv pentru care după cinci luni s-a întors înapoi la Sibiu.

„Vin acasă sau oriunde altundeva”

La insistențele fostului său șef de la vulcanizare și-a reluat vechiul job dar, după un timp, și-a dorit să facă mai mult. Și pentru că îi plăcea să lucreze cu mașinile, s-a gândit să-și deschidă propria vulcanizare. Observând că șoferii își pierd o bună parte a timpului stând la coadă, și-a dotat un microbuz cu unelte și se deplasează el oriunde îi cere clientul.

„Văzând că la service-ul unde lucram se aglomerează foarte tare în perioada aceasta cu schimbul de anvelope, am zis să fac ceva astfel încât să nu mai vină omul, să meargă vulcanizarea la el. La început am fost sceptic, nu am renunțat la job-ul meu chiar dacă îmi făcusem deja propria afacere. În Sibiu mai este o persoană care face asta de vreo șase-șapte ani, dar am aflat între timp că nu se mai ocupă”, spune Alexandru.

Alexandru Glodeanu vulcanizare mobila (4)

De curând, tânărul a renunțat la vulcanizarea la care era angajat și se concentrează doar pe afacerea lui. Asta și pentru că oferă servicii non-stop, indiferent că e zi sau noapte. În caz de nevoie, se deplasează și în afara Sibiului, deoarece spune el, dacă omul te sună, înseamnă că are nevoie de tine.

„Tot echipamentul care este la o vulcanizare fixă îl am echipat într-un microbuz și vin acasă sau oriunde altundeva dacă, de exemplu, are o pană. Nu trebuie să te mai deplasezi tu personal, să mergi la vulcanizare, să stai la coadă, să-ți faci programare, pur și simplu vin eu. Nu e o muncă ușoară, e o muncă fizică destul de grea. Am momente când pic, dar acum trebuie să trag de mine. Nu pot să pun pe cineva să se ocupe pentru că, dacă acum de la început nu pun eu osul la treabă, nu ajung nicăieri”, este de părere tânărul.

Lucrează în regim non-stop

Nu de puține ori i s-a întâmplat să-i sune telefonul la miezul nopții și să meargă chiar și 60 de kilometri în afara Sibiului pentru a rezolva o pană. „Mă sună la 1 noaptea și de pe Autostradă. Am fost și la 60 de km de Sibiu. Duminica de exemplu, foarte multă lume merge la grătar și se fac pene și clar omul are nevoie. Cei mai mulți nu au roată de rezervă și o parte din ei nu știu să-și schimbe singuri roata. Programul e non stop și eu mi l-am ales așa. Dacă nu vrei să-l ajuți pe om atunci când are nevoie, degeaba îl mai ajuți”, crede Alexandru.

În ceea ce privește prețurile, acestea sunt aceleași ca la vulcanizarea fixă. Singura diferență e atunci când trebuie să se deplaseze în afara municipiului Sibiu. Pentru asta, percepe în plus o taxă de 2 lei pe kilometru. „Multă lume când aude de vulcanizare mobilă crede că sunt prețuri foarte mari, dar eu lucrez la același preț de la vulcanizare, poate chiar mai mic decât la vulcanizare”, explică el. Astfel, o pană este 30 de lei, iar un schimb de anvelope cu tablă e 60 de lei și 70 de lei pe aluminiu.

Alexandru Glodeanu vulcanizare mobila (2)

În această perioadă, tânărul a început să facă și programări. Oamenii îl cheamă la ei acasă pentru a le schimba anvelopele la mașină și, cei mai mulți dintre ei sunt bucuroși că nu mai trebuie să aștepte într-un service. „Oamenii nu mai vor să stea la coadă și să piardă timpul. Multă lume apreciază și mulți rămân surprinși că există acest serviciu, motiv pentru care sunt foarte solicitat în această perioadă”, adaugă tânărul.

Comentarii

8 comentarii

el

Acum 4 ani

Bravoo Alex!
Raspunde

Baba

Acum 4 ani

Nici io n-am roata de rezerva(acolo tin grataru') da' am cruciulite la retrovizoare,o poza(sfintita nu descarcata de pe NET ca saracii!) cu Arsenie Boca in Certificatul de Inmatriculare si un kleber argintiu,ortodox pe bara spate.Piei,pana!
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

taci babo, ca tu ai tursibu, stim cu totii!!
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Felicitări!
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Felicitari
Raspunde

Ella Manu

Acum 4 ani

Talu' mana! Nenea, felicitari, iata, mai exista si sibieni cu real spirit antreprenorial. Asteptam "reactia" semidoctilor cu expertiza din multinationale, pentru a simti cu adevarat ca traim in Romania...
Raspunde

Matyas Andrei

Acum 4 ani

Vulcanizare mobila exista de mai mult timp-Apolzan Nicolae are 2 masini care face acest lucru de mai bine de 5 ani!!!
Raspunde

vasile

Acum 4 ani

Cine da mai mult are - reclama - >E o moda spalatorii la fiecare colt, magazine de piese auto - 3 pe o strada, etc Dar fiecare traieste :-)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus