Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
32°C

Infecțiile respiratorii, în creștere în Sibiu. 333 de cazuri într-o săptămână

Infecțiile respiratorii, în creștere în Sibiu. 333 de cazuri într-o săptămână

În decursul acestei săptămâni, la nivelul județului Sibiu s-a înregistrat o creștere majoră a umărului de îmbolnăviri cu infecții respiratorii sau gripă. Astfel, de la 758 de cazuri câte s-au înregistrat săptămâna trecută, acum sunt cu 333 mai multe. Conform Direcției de Sănătate Publică Sibiu, aproximativ 34% dintre cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Chiar dacă în ultimele săptămâni numărul infecțiilor respiratorii era în scădere, în această săptămână, numărul acestora a crescut cu 44%. „În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul județului, în săptămâna precedentă (17.04.2017 – 23.04.2017) a crescut mult numărul de IRA (1091) cu circa 44% faţă de cazurile din săptămâna precedentă (758), așa cum era așteptat în perioada următoare Sărbătorilor Pascale”, arată reprezentanții DSP Sibiu.

Și numărul pneumoniilor a crescut de la 196 la 233, majoritatea înregistrate la persoane cu vârste între 15 și 49 de ani. Cu toate acestea, „ponderea scăzută a internărilor cu infecţii acute respiratorii (1.10%) și lipsa internărilor cu gripă indică faptul că majoritatea formelor de boală au fost ușoare”, mai transmit reprezentanții DSP.

Comentarii

2 comentarii

Baba

Acum 4 ani

O fi prea curat aeru' !Sa aprinda niste cauciucuri ori sa-si porneasca drujbele ca prea mult oxigen strica!
Raspunde

Ana

Acum 4 ani

Nu stiu cat arata ca sunt forme usoare lipsa internarilor, cat traumele traite pe perioada spitalizarii. Bietii de noi, doar cand efectiv nu mai avem de ales ne mai incercam inca o data norocul, si te convingi de la Upu. La copii e si mai si, vorba unei asistente "da nu mi-as aduce copilul aici.." am inghitit in sec, noi eram de o saptamana perete in perete cu sala unde li se puneau branule micutilor... Plangeau micutii cate o jumatate de ora, suferinta si neputinta. Am ramas cu multa durere in suflet. Am ca termen de comparatie o clinica din Germania, fara cuvinte. Dar a prins bine, ca astfel am facut inca un pas spre mare debarcare. Astept legea vaccinarii... Sanatate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus