Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

CSU egalează la 1. Apărarea câștigă meciul

CSU egalează la 1. Apărarea câștigă meciul

CSU Sibiu a câștigat aseară al doilea meci al semifinalei Campionatului Național de Baschet masculin în compania echipei Steaua Eximbank. Scorul devine astfel 1-1 iar disputa se mută la București pentru următoarele două partide. Dacă studenții sibieni reușesc să câștige unul dintre cele două meciuri din capitală, echipa ce va accede în finală se va decide la Sibiu, pe parchetul Sălii Transilvania.

Meciul doi a fost complet diferit față de prima partidă a seriei. Conștienți de faptul că au nevoie de această victorie ca de aer, baschetbaliștii sibieni au pornit din start cu motoarele turate la maxim și au reușit să marcheze aproape 30 de puncte încă din primele 10 minute. Din păcate, ritmul ofensiv a scăzut dramatic în sfertul secund, când CSU a reușit doar 3 puncte în 7 minute și le-a permis steliștilor să se apropie la 5 puncte, 28-23. Mijailovic a dus diferența la 10 puncte chiar în ultima fază a sfertului, încheiat cu scorul 44-34. Aceeași diferență se înregistra și la finalul sfertului III. Ultima fază a meciului a început cu Steaua la timonă. Bucureștenii s-au apropiat la 5 puncte încă din primul minut al sfertului și părea că partida se îndreaptă spre un final pe muchie de cuțit. Studenții nu au mai repetat însă greșelile din prima partidă și au ținut permanent la respect echipa adversă, încheind partida cu un avans de 8 puncte, 88-80.

Următoarea partidă a seriei se va juca luni, 8 mai, de la ora 19:45, la Sala „Mihai Viteazul” din București.

Apărarea, cheia victoriei

Comparativ cu prima partidă nu se poate spune că ofensiv sibienii au jucat după altă rețetă în meciul secund. Cifrele statistice sunt foarte asemănătoare între cele două partide. În primul meci, Sibiul a avut un procentaj de 55% la aruncările de 2 puncte față de 59% în meciul 2. 35% la 3 puncte față de 38% și 80% față de 69% la aruncările libere, procentaj „stricat” de aruncările nesigure ale lui Hardy de la linia de libere. Liderul Sibiului a ratat 8 aruncări din 10. Hardy a fost cel mai bun jucător al studenților în ambele meciuri. A jucat toate cele 40 de minute ale primului meci și 35:05 în cel de-al doilea, conducând statistica eficienței cu un coeficient de 23 în meciul 1 și 20 în meciul secund. Nici defensiv cifrele dintre cele două partide nu sunt diferite, însă apărarea mult mai agresivă a dus la un număr mai mic de aruncări necontestate din partea adversarilor. Steliștii au avut un procentaj de 57% în meciul 2 față de 63% în meciul 1 și de 17% la 3 puncte față de 41%, cu doar 3 aruncări de la distanță marcate față de 9 în meciul anterior.

Foto: Dragoș Dumitru - CSU Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

luca

Acum 6 ani

Ma ajutati va rog? Cum se traduce "aruncari necontestate"...ca nu inteleg...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus