A luat opt la examenul scris, însă la prezentarea lucrării de licență a fost respins, pe motiv că „am prezentat bine doar că nu corespunde cu titlul lucrării”. Asta în condițiile în care profesorul coordonator și-a dat acordul asupra acesteia. Așa a prezentat un student al Universității „Alma Mater” din Sibiu ce i s-a întâmplat anul acesta la examenul de licență. Mai mult decât atât, el mai spune că nu nu s-a văzut niciodată cu profesorul coordonator și că nu-l cunoaște personal. Rectorul Universității arată că toți membrii comisiei sunt cadre didactice ale Universității Româno-Germane din Sibiu, iar Universitatea „Alma Mater” „cunoaște doar că absolventul a prezentat în fața comisiei aspecte care nu aveau legătură cu titlul lucrării de licență”.
Un tânăr, ce a absolvit facultatea în anul 2014, s-a înscris la examenul de licență doar anul acesta. S-a dus la secretariat, unde a depus o cerere, și-a ales tema și totodată profesorul coordonator. Doar că „singura liberă” era prof. Ioana Tălmăcean. „Am cerut numărul de telefon doamnei profesoare pentru a putea lua legătura cu dânsa fiind și acceptând prin semnătură să fie coordonatorul meu. Am plătit taxa facultății: 1100 RON, taxa competentă lingvistica: 100 RON, taxa profesor coordonator: 150 RON. Am putut lua legătura cu doamna profesoara doar pe WhatsApp și e-mail. Îmi răspundea mai mult seara deoarece dânsa nu mai profesa la facultate și avea deja un alt job. Nu cred ca este în regulă acest lucru”, arată tânărul. El povestește că a trimis de nenumărate ori emailuri cu lucrarea, pentru a i se corecta, iar singurele sugestii pe care le primea erau legate de formatarea în pagină, „nu a specificat niciodată nimic de conținut”.
Rectorul Universității „Alma Mater” „era foarte agitat”
După ce a primit acceptul lucrării a depus licența la secretariat, urmând examenele. La cel scris a obținut nota 8, însă la susținerea lucrării a luat nota patru, în consecință picând și nereușind să obțină notă de trecere. „După prezentarea în fața comisiei, mi-a fost confirmat că este foarte bună lucrarea și am prezentat bine doar că nu corespunde cu titlul lucrării. Am încercat să le explic că mi-a fost dat acceptul de profesorul coordonator, dar pe ei nu i-a interesat acest lucru”, spune studentul. Mai mult decât atât, menționează că în timpul prezentării, în sală era de față și rectorul Universității „Alma Mater”, „care era foarte agitat de ce am spus în fața comisiei că nu m-am văzut cu profesorul coordonator și că unde am fost eu la ședințe când am ales tema licenței. I-am adus la cunoștință că nu am fost invitat niciodată la participarea unei ședințe și nici măcar nu știu cum arată profesorul coordonator ca și fizic, din moment ce țineam legătura doar pe whatsapp”, susține tânărul.
„Nu se poate să plătesc alte taxe din cauza profesorului îndrumător”
Prin urmare, a fost notat cu 4. „În aceeași situație mai sunt și două colege și în acel moment comisia l-a întrebat pe rector de ce se întâmplă același lucru doar la această profesoară. Se pare că nu au primit nici un răspuns. Când am fost la secretariatul universității Româno-Germane să întreb când mai pot susține licența, mi-au confirmat că în septembrie, dar trebuie sa aleg alt profesor, altă temă și taxele plătite din nou, ceea ce am refuzat. Nu se poate să plătesc alte taxe din cauza profesorului îndrumător care mi-a dat acceptul și l-am și plătit. Pentru ce mai e pus atunci?”, se întreabă tânărul.
Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu profesorul coordonator, însă acesta a refuzat să comenteze, spunând că ar avea nevoie de un răgaz de două zile pentru a se gândi. Contactat din nou, nu a mai răspuns la telefon.
„I s-a atras atenția de nenumărate ori să treacă la subiect”
În răspunsul primit de la conducerea Universității „Alma Mater” se confirmă situația situația prezentată de tânăr, arătându-se că membrii comisiei erau cadre de la Universitatea „Româno-Germane” Sibiu. „Considerăm că, membrii comisiei care au examinat și notat absolventul în cauză cunosc modul de susținere și prezentare a lucrării de licență, în urma căruia au acordat nota 4. Conducerea Universității „Alma Mater” „cunoaște doar că absolventul a prezentat în fața comisiei aspecte care nu aveau legătură cu titlul lucrării de licență”, se arată în răspunsul primit la solicitarea Turnul Sfatului.
Pe lângă asta, rectorul Universității „Alma Mater”, Nicolaie Georgescu a mai arătat și faptul că el s-a dus să vadă cum decurge examenul din curiozitate, asistând din întâmplare și la prezentarea susținută de acest student. „I s-a atras atenția de nenumărate ori să treacă la subiect. Trebuie să se facă diferența dintre conținutul lucrării și ceea ce a prezentat el membrilor comisiei”, spune rectorul.
Mai jos, atașăm răspunsul complet al Universității „Alma Mater” Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Universităţii Româno , Turnul Sfatului , alma mater , Conducerea Universității , Rectorul Universității , Ioana Tălmăcean , Nicolaie Georgescu
Vizualizari: 26323
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
QWERTY
Acum 3 ore
A
Acum 4 ore
Sibian
Acum 4 ore
Un sibian vero
Acum 5 ore
Rob