Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-3°C

Un tânăr susține că a „picat” examenul de licență „din cauza profesorului îndrumător”

Un tânăr susține că a „picat” examenul de licență „din cauza profesorului îndrumător”

A luat opt la examenul scris, însă la prezentarea lucrării de licență a fost respins, pe motiv că „am prezentat bine doar că nu corespunde cu titlul lucrării”. Asta în condițiile în care profesorul coordonator și-a dat acordul asupra acesteia. Așa a prezentat un student al Universității „Alma Mater” din Sibiu ce i s-a întâmplat anul acesta la examenul de licență. Mai mult decât atât, el mai spune că nu nu s-a văzut niciodată cu profesorul coordonator și că nu-l cunoaște personal. Rectorul Universității arată că toți membrii comisiei sunt cadre didactice ale Universității Româno-Germane din Sibiu, iar Universitatea „Alma Mater” „cunoaște doar că absolventul a prezentat în fața comisiei aspecte care nu aveau legătură cu titlul lucrării de licență”.

Un tânăr, ce a absolvit facultatea în anul 2014, s-a înscris la examenul de licență doar anul acesta. S-a dus la secretariat, unde a depus o cerere, și-a ales tema și totodată profesorul coordonator. Doar că „singura liberă” era prof. Ioana Tălmăcean. „Am cerut numărul de telefon doamnei profesoare pentru a putea lua legătura cu dânsa fiind și acceptând prin semnătură să fie coordonatorul meu. Am plătit taxa facultății: 1100 RON, taxa competentă lingvistica: 100 RON, taxa profesor coordonator: 150 RON. Am putut lua legătura cu doamna profesoara doar pe WhatsApp și e-mail. Îmi răspundea mai mult seara deoarece dânsa nu mai profesa la facultate și avea deja un alt job. Nu cred ca este în regulă acest lucru”, arată tânărul. El povestește că a trimis de nenumărate ori emailuri cu lucrarea, pentru a i se corecta, iar singurele sugestii pe care le primea erau legate de formatarea în pagină, „nu a specificat niciodată nimic de conținut”.

Rectorul Universității „Alma Mater” „era foarte agitat”

După ce a primit acceptul lucrării a depus licența la secretariat, urmând examenele. La cel scris a obținut nota 8, însă la susținerea lucrării a luat nota patru, în consecință picând și nereușind să obțină notă de trecere. „După prezentarea în fața comisiei, mi-a fost confirmat că este foarte bună lucrarea și am prezentat bine doar că nu corespunde cu titlul lucrării. Am încercat să le explic că mi-a fost dat acceptul de profesorul coordonator, dar pe ei nu i-a interesat acest lucru”, spune studentul. Mai mult decât atât, menționează că în timpul prezentării, în sală era de față și rectorul Universității „Alma Mater”, „care era foarte agitat de ce am spus în fața comisiei că nu m-am văzut cu profesorul coordonator și că unde am fost eu la ședințe când am ales tema licenței. I-am adus la cunoștință că nu am fost invitat niciodată la participarea unei ședințe și nici măcar nu știu cum arată profesorul coordonator ca și fizic, din moment ce țineam legătura doar pe whatsapp”, susține tânărul.

„Nu se poate să plătesc alte taxe din cauza profesorului îndrumător”

Prin urmare, a fost notat cu 4. „În aceeași situație mai sunt și două colege și în acel moment comisia l-a întrebat pe rector de ce se întâmplă același lucru doar la această profesoară. Se pare că nu au primit nici un răspuns. Când am fost la secretariatul universității Româno-Germane să întreb când mai pot susține licența, mi-au confirmat că în septembrie, dar trebuie sa aleg alt profesor, altă temă și taxele plătite din nou, ceea ce am refuzat. Nu se poate să plătesc alte taxe din cauza profesorului îndrumător care mi-a dat acceptul și l-am și plătit. Pentru ce mai e pus atunci?”, se întreabă tânărul.

Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu profesorul coordonator, însă acesta a refuzat să comenteze, spunând că ar avea nevoie de un răgaz de două zile pentru a se gândi. Contactat din nou, nu a mai răspuns la telefon.

„I s-a atras atenția de nenumărate ori să treacă la subiect”

În răspunsul primit de la conducerea Universității „Alma Mater” se confirmă situația situația prezentată de tânăr, arătându-se că membrii comisiei erau cadre de la Universitatea „Româno-Germane” Sibiu. „Considerăm că, membrii comisiei care au examinat și notat absolventul în cauză cunosc modul de susținere și prezentare a lucrării de licență, în urma căruia au acordat nota 4. Conducerea Universității „Alma Mater” „cunoaște doar că absolventul a prezentat în fața comisiei aspecte care nu aveau legătură cu titlul lucrării de licență”, se arată în răspunsul primit la solicitarea Turnul Sfatului.

Pe lângă asta, rectorul Universității „Alma Mater”, Nicolaie Georgescu a mai arătat și faptul că el s-a dus să vadă cum decurge examenul din curiozitate, asistând din întâmplare și la prezentarea susținută de acest student. „I s-a atras atenția de nenumărate ori să treacă la subiect. Trebuie să se facă diferența dintre conținutul lucrării și ceea ce a prezentat el membrilor comisiei”, spune rectorul.

Mai jos, atașăm răspunsul complet al Universității „Alma Mater” Sibiu.

IMG 1 IMG_0001

Comentarii

12 comentarii

...

Acum 4 ani

daca nici la alma mater nu esti in stare sa-ti iei licenta.....
Raspunde

Bun baiat!

Acum 4 ani

Rog INSISTENT organele competente (DNA, Parchet etc.) sa investigheze cum s-a infiintat aceasta "universitate" din cadrul unei fundatii ( "Alma mater") care colabora "strans" de tot cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS). Unii sustin ca ULBS a fost capusata de aceasta fundatie, cu complicitatea conducerii din acel moment. Cica miile de studentii la ID/FR inmatriculati la "Alma Mater" studiau la ULBS (in spatiile si cu cadrele didactice ale universitatii) si plateau la aceasta fundatie "Alma Mater". Oricum, de unde au provenit banii cu care Universitatea Alma Mater a cumparat atatea imobile, masini etc.? Nu stiu daca aceste zvonuri grave sunt adevarate sau nu, dar o ANCHETA a organelor in drept nu ar strica si ar confirma/infirma definitiv toate aceste zvonuri. Odata tot va fi demarata o asemenea ancheta, asa ca mai bine sa se faca acum.
Raspunde

SRI

Acum 4 ani

Asa este! Din pacate, SRI, DNA, toate dorm!
Raspunde

D.C.P.

Acum 4 ani

Tunul se pare ca a fost de zeci de milioane de EURO si e cunoscut, au aparut articole in presa centrala - http://www.gandul.info/scoala/universitatea-lucian-blaga-din-sibiu-a-incasat-ilegal-sute-de-miliarde-de-lei-vechi-892174 Dar...nimic. Omerta!
Raspunde

gigi contra

Acum 4 ani

Si daca dna avea alt job , de ce i s-a mai permis sa coordoneze lucrari de licenta? De fapt, multi profesori tin legatura cu studenti pe care ii indruma doar prin e-mail si telefon! Uite unde ne-a adus tehnologia si goana unora dupa bani! Unui profesor adevarat i-ar face placere sa se intalneasca si sa discute cu un student! Vai de capul nostru!
Raspunde

...

Acum 4 ani

probabil ca d-na prof. mai are contract si cu facultatea (pentru ca nu e interzis sa ai 2 joburi), in interesul major al facultatii (taxa facultății:1100 RON, taxa competentă lingvistica: 100 RON, taxa profesor coordonator: 150 RON). dar cum, probabil, d-na prof era platita doar pentru ca era prof. indrumator, in acest caz, pentru banii pe care-i primea, atata timp si-a permis sa isi aloce.
Raspunde

fost student

Acum 4 ani

Taxe, Taxe si iar Taxe....doar atat are in cap aceasta Mafie numita ULBS, Alma Mater s.a.m.d. Examene si puncte de credit care costa absurd de mult si penalizari pt orice, doar doar sa mai Suga niste bani in plus de la studenti.
Raspunde

George

Acum 4 ani

E o problema cu acesti profesori indrumatori si coordonatori, foarte greu raspund la solicitarile studentilor. Baiatul meu cel mare era sa piarda licenta anul trecut, din cauza profesorului coordonator, pe ultima suta sau mie, s-a rezolvat ! Asta se intampla la ULBS. Mai stiu un caz in care i s-a spus ca nu e completa lucrarea, a completat cum i-a spus, apoi profesorul nu s-a mai uitat pe lucrare, pierzand intrarea in licenta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dljekyll

Acum 4 ani

Asta e subiect de stire? Chiar nu se mai intampla nimic prin urbe!?
Raspunde

Mihai

Acum 4 ani

Dar "Domnului" student nu i s-a parut nimic in neregula la modul de "coordonare" a lucrarii? Trebuia sa ceara un alt indrumator daca vroia sa faca o lucrare "pe bune"...
Raspunde

...

Acum 4 ani

foarte multi sunt studenti doar ca sa termine o facultate. si dupa ce ca se inscriu la tot felul de institutii mai mult sau mai putin indoielnice, se mai si plang de taxe.
Raspunde

Alexandra

Acum 4 ani

dar e obligatoriu ca toti studenți sa promoveze examenul de licentă la Alma Mater? a " picat" un student si se face mare gălăgie .... la aceste facultăți , intradevar , te inscri, iti plăteste taxele si mergi dupa diploma... in general .... iar studentului nu îi vine sa creada ca nu si-a luat licentă, dupa plata tuturor taxelor ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus