Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
8°C

Autostrada Sibiu – Pitești, o nouă amânare. Nu se știe al cui e terenul

Autostrada Sibiu – Pitești, o nouă amânare. Nu se știe al cui e terenul

Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc susține că nu s-a început nici un proces de expropriere pentru realizarea autostrăzii Sibiu – Pitești deoarece primăriile din județ nu știu cine sunt proprietarii terenurilor peste care va trece autostrada. ”Procedurile de expropriere nu pot fi demarate deoarece autoritățile locale nu dețin planurile parcelare avizate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În această situație, identificarea proprietarilor și a terenurilor acestora pe arii extinse este imposibil de realizat, informațiile deținute de primării fiind de cele mai multe ori eronate”, susține ministrul într-un răspuns transmis deputatului PNL, Nicolae Neagu la o interpelare a acestuia.

Acesta spune că a avut loc o ședință la Prefectura Sibiu la care au participat primarii din Șelimbăr, Tălmaciu și Boița, reprezentanți ai CNAIR, ai proiectantului autostrăzii și ai OCPI Sibiu însă acum se așteaptă rezultatele întâlnirii. ”Reprezentanții primăriilor au declarat ferm că nu dețin planuri parcelare și nici nu au prevăzut bugete pentru întocmirea acestora. OCPI a declarat că va aloca fonduri în acest scop. Este de precizat că obligația legală de întocmire a planurilor parcelare revine autorităților locale. (…) Aceste probleme întâmpinate în derularea procedurilor de expropriere pentru toate obiectivele de investiții derulate de CNAIR generează întârzieri majore în execuția lucrărilor și implicit conduc la revendicări din partea antreprenorilor”, mai spune ministrul.

Întrebat de deputatul liberal în ce stadiu va fi autostrada la 1 decembrie 1918, ministrul Alexandru Cuc a răspuns ambiguu: ”Stadiul lucrărilor va fi corespunzător graficelor de execuție din contractele ce se vor semna, urmare procedurilor de achiziție publică derulate, potrivit legii”.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit vineri, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a companiei Ford condusă de vicepreşedintele Andrew McCall, întrevedere în cadrul căreia şeful Guvernului a promis companiei americane că, până la sfârşitul mandatului, va fi finalizată autostrada Piteşti - Sibiu şi legătura între Piteşti şi Craiova.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Un sibian

Acum 5 ani

vrajeli. astia se folosesc de toate tertipurile ca sa amane autostrada!! DE CE??? Pentru ca se face cu bani europeni, si acolo nu au cum sa fure!!! LA PUSCARIE CU TOTI!!!
Raspunde

...

Acum 5 ani

tot terenul e al lui maricuta, a reusit ala sa fure tot
Raspunde

MC.D

Acum 5 ani

....care mandat?... 2024-2028???? ...sau la sfarsitul mandatului de arestare???
Raspunde

€€€€€€

Acum 5 ani

Legat de Jud. Sibiu, cautati in arhive la Viena & Budapesta ! Clar va lamuriti ! Cu restul din sud, Doamne ajuta ! PS In Sibiu, primele registre de impozite (cunoscute) dateaza din 1470-1480. Asta vis-a-vis de civilizatie nord vs sud Capati.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, asa e, cand nu mai avem pe unde scoate camasa de atâta civilizatie cel mai nimerit e sa-i pupam in dos pe stăpânii din Vest care ne-au "civilizat"....."Asta vis-a-vis de civilizatie nord VS sud Ca(r)pati"...
Raspunde

Autostrada celor 100 de ani!

Acum 5 ani

Totusi, ori deputatul liberal l-a luat peste picior, ori textul e decalat cu ceva ani(100). Pai cum sa-l intrebi care va fi stadiul la 1 dec 1918!!?!!!!!! Pai stadiul atunci, era ca acum.... exact cum zice si dl. Cuc: ”Stadiul lucrărilor va fi corespunzător graficelor de execuție din contractele ce se vor semna, urmare procedurilor de achiziție publică derulate, potrivit legii”. Lamurit!?
Raspunde

:)

Acum 5 ani

Întrebat de deputatul liberal în ce stadiu va fi autostrada la 1 decembrie 1918, :) Poate aflam si noi in ce an sunt unii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus