Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

 „Telemeaua de Sibiu” – reprezentant de seamă al regiunii

 „Telemeaua de Sibiu” – reprezentant de seamă al regiunii

 

Prefectura Sibiu, în colaborare cu Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, organizează, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, prezentarea Produsului “Telemea de Sibiu” – Indicație Geografică Protejată, adică un produs specific locului, care trebuie recunoscut ca atare.

Evenimentul, important pentru crescătorii de ovine, producătorii agricoli din sectorul zootehnic și procesatorii de lactate din județul Sibiu, va avea loc începând cu ora 10,00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, din strada Andrei Șaguna nr. 10. Documentația întocmită de Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu va fi depusă luni, 20 noiembrie, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru înregistrarea și protejarea denumirii ,,Telemea de Sibiu”  - Indicație Geografică Protejată.

Scopul înregistrării este sprijinirea activităţilor agricole şi de prelucrare, a sistemelor agricole asociate produselor de înaltă calitate, în baza îndeplinirii obiectivelor politicii de dezvoltare rurală.

În sistemele de calitate europene, ,,Indicație Geografică Protejată”  (IGP) înseamnă produs originar dintr-un anumit loc, regiune sau ţară, care are  o  anumită calitate, reputaţie sau o altă caracteristică ce poate fi atribuită în principal originii geografice a produsului  şi cel puţin una dintre etapele de producţie se desfăşoară în zona geografică delimitată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

dancp2

Acum 6 ani

foarte bine,am vazut acum citeva luni in ungaria telemea ungureasca in calupi ambalati si cu steagul ungariei pe eticheta de cind fac ungurii telemea?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, aia era brânza buna, direct de la cioban nu de la K catele de oi, ambalata in burduf de cotarla de puszta!...
Raspunde

Dorin

Acum 6 ani

Mergeti la Lidl sa vedeti Telemea de Sibiu facuta in jud....Prahova !
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Bah Dor'nele, Lidl-ul ii magazinu' oltenilor si de-aia, "telemeaua de Sighi" i de la Prahova! Prietenii shtiu de ce...
Raspunde

alzara1918

Acum 6 ani

Telemeaua , produs balcanic cu nume turcesc , cunoscut în Transilvania interbelică sub numele " brânză de Brăila " ; după '89 am aflat că grecii ( şi occidentalii cărora le; au exportat - o ) îi spun fetta . În munţii noştri se făcea " brânza la burduf " . Interesant , în Carpaţii Poloniei goranii numesc brânza la budruf " brindza " şi fiertura de mălai - "mamaliga" !
Raspunde

Prostie cat casa

Acum 6 ani

...de parca noi am fi inventat telemeaua...
Raspunde

Dorin

Acum 6 ani

Alzara 1918, telemeaua este altceva decat feta. Modul de coagulare este diferit. Cat despre burduf, acesta este cas uscat, macinat si amestecat cu sare !
Raspunde

Chivuta din Teleorman

Acum 6 ani

Cei ca vand in piata Transilvania Sibiu branza de burduf cu 50 -60 de lei sunt excroci ordinari. Acum o ora am cumparat din piata Dacia din Brasov branza veche de burduf cu 28 lei kg.Absolut identica la gust, aroma si textura Si vanzatorul a confirmat ca vinde asa zisilor ciobani de Sibiu cate 20-30 gk saptamanal......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus