Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Adopția a schimbat viața multor sibieni. „Nu mă mai cert cu soția”

Adopția a schimbat viața multor sibieni. „Nu mă mai cert cu soția”

Adopția este unul dintre cele mai frumoase lucruri de pe pământ. Sau cel puțin asta susțin sibienii care au luat în sânul familiei lor un copil sau chiar mai mulți. Indiferent de motivul pentru care au ales să înfieze un copil, toți spun că viața lor s-a schimbat.

Ieri după-amiază, la Biblioteca Astra, Veronica Iani și-a lansat cartea „Tudor. O poveste despre adopție”. Însă, nu a fost un eveniment tipic, ci s-a lăsat cu lacrimi. Asta pentru că au participat familii ce au luat în adopție micuți. Pentru aceștia, s-a organizat un atelier creativ, realizând un tablou cu propria familie.

Înainte de a citi cartea ilustrată, autoarea le-a spus părinților cât de încântată a fost să descopere cât de fericiți sunt părinții care au decis să adopte un copil. „Eu sunt copleșită de ceea ce poate să facă un părinte care adoptă. Efectiv naște o viață. Tudor face parte dintr-o serie - Fiecare viață este un dar. Și viața copilului adoptat este și ea una”, spune Veronica Iani.

adoptie copii

În sală, pe lângă reprezentanții DGASPC Sibiu, au fost prezenți părinți adoptivi cu copiii lor, precum și directorul Alianței România fără orfani. Acesta din urmă este din Pitești și a adoptat nu o dată, ci de două ori. El este de părere că în România, la ora actuală, nu este foarte greu să adopți un copil. „Noi am adoptat de două ori și nu am așteptat nici măcar o zi. S-a schimbat enorm Legislația. Și unul dintre lucrurile pe care le facem la Alianță este schimbarea acesteia astfel încât o familie să adopte cât mai repede. Am plecat, inițial, cu gândul să adoptăm un copil cât mai mic, care să semene și cu mine și cu soția, dar totuși știam că nu vrem să adoptăm pentru noi, ci pentru copil. Și am întâlnit doi gemeni, care nu mai aveau nicio șansă să fie adoptați, că aveau șapte ani. După aceea, peste alți doi ani de zile, am aflat de alți doi copii”, spune Alexandru Ilie, director Alianța România fără orfani.

Cât timp autoarea a citit povestea, multor părinți li s-au scurs câteva lacrimi. Asta pentru că se regăseau în povestea lui Tudor. Deși aveau în jur de 50 de ani, doi sibieni au decis să înfieze o fetiță de opt ani. „Noi nu am avut copii și nu ne simțeam împliniți. Nu pot spune neapărat că înainte aveam o relație rea cu soția, ne mai certam, ca orice cuplu, dar de când e ea totul s-a schimbat. Nu mă mai cert cu soția, mă simt și eu altcumva. Noi fiind mai în vârstă am zis că nu mai putem crește un copil atât de mic. Am zis să luăm un copilaș mai mărișor ca să apucăm să-l vedem mare, totuși” povestește tăticul.

O mămică din Sibiu spune că de când au apărut gemenii în viața lor simte că poate să se bucure de viață din nou. „Noi am știut cum e să fii părinte, nemaifiind la un moment dat, am simțit că nu ai pentru ce să trăiești. Adopția e un miracol. Și pentru copii și pentru părinți. Avantajele sunt de ambele părți. Fiecare simte nevoia să-și împărtășească dragostea. Noi am adoptat gemeni: o fetiță și un băiețel. Doar când participăm la un eveniment de genul acesta realizăm că ei au fost adoptați și crescuți în inima noastră. În rest, nu simt acest lucru. Pur și simplu, sunt copiii noștri”, spune ea. După ce autoarea a dat autografe, copiii le-au arătat părinților ce au desenat în cadrul atelierului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

///

Acum 6 ani

Voi nu stiti zicala romaneasca> Cine-i are sa-i traiasca, cine, nu , sa nu-i doreasca???
Raspunde

Altă opinie

Acum 6 ani

Dar zicala românească " Dacă eşti prost, stăi in banca ta !", o şti ???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus