Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Temperaturi de până la -12 grade. Specialiștii recomandă o grijă sporită

Temperaturi de până la -12 grade. Specialiștii recomandă o grijă sporită

Meteorologii anunță vreme puțin mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. La noapte, temperaturile vor scădea până la valorile de -10, -12 grade Celsius, iar în timpul zilei maximele vor atinge deabia 0-2 grade Celsius. Valorile se vor menține pentru următoarele zile, urmând ca la final de săptămână, vremea să se redreseze puțin.

Vremea în următoarele zile se anunță puțin mai rece, dar se menține totuși în normalul perioadei. Până la finalul lunii nu mai sunt așteptate ninsori iar la munte vremea va fi plăcută. În zonele mai joase sunt așteptate perioade cu ceață, iar temperaturile vor ajunge la maxim două grade Celsius. În aceste condiții, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu le transmit cetățenilor să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) pentru evitarea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și să respecte un regim de viaţă sănătos, cu o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului.

Specialiștii în sănătate publică recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Reprezentanții DSP Sibiu reamintesc de importanța vaccinării antigripale, aceasta fiind cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. În județul Sibiu mai sunt disponibile circa 4000 doze de ser imunizant pentru sezonul gripal 2017-2018.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1029

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus