Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Premieră la FITS 2018: un voluntar a fost cooptat într-un spectacol

Premieră la FITS 2018: un voluntar a fost cooptat într-un spectacol

Iulia Mărăcine, voluntar din București, aflată pentru prima dată la FITS, a fost cooptată de compania Percussion de Strassbourg.

Din cauza accidentării solistei companiei de dans, Iulia Mărăcine a fost cooptată în trupă și angajată colaborator în perioada participării la FITS.

La 24 de ani, Iulia este dansator și coregraf și a absolvit Royal Center School of Speech and Drama din Londra la secțiunea de arte ale spectacolului (Performing Arts). În prezent profesor asistent la facultate în București, a venit la FITS pentru a se recupera după operația pe care a suferit-o în urmă cu puțin timp. Repartizată la departamentul de voluntari pentru companiile invitate, i-a cunoscut pe cei de la Percussion de Strassbourg, veniți la festival pentru a susține spectacolul „Tărâmul fantomelor”, programat pentru această seară, de la ora 22:00, la Colegiul Național „Octavian Goga”.

Conceput pentru patru percuționiști care cântă la 4 tobe și instrumente virtuale, un păpușar și un dispozitiv audio-vizual interactiv, acest spectacol multimedia are ca temă Fantoma, în feluritele ei interpretări: fantome generate de memorie; fantomele create de societățile noastre, care împing oamenii înspre izolare socială; fantome în sensul lor mai obișnuit - apariții stranii legate de copilărie. În acest spectacol de o oră, scena nu mai este doar un simplu spațiu de spectacole, ci devine un loc ambiguu care prezintă publicului un ritual vizual care sună ciudat. Bine elaborată, muzica relevă vituozitatea uimitoare care a adus faima companiei Percussions de Strasbourg.

Cele trei părți ale spectacolului sunt structurate în jurul unei dramaturgii care trece de la întuneric, la lumină.

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), pe toată perioada festivalului, între 09:00 – 20:00, iar biroul Info Desk de află în același loc, cu același program de funcționare. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus