Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Lansare de carte. Înaltă trădare  în cazul revoluției din 1989

Lansare de carte. Înaltă trădare  în cazul revoluției din 1989

Miercuri, 27 iunie, de la ora 17, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA, corpul A, etaj II, va fi lansată în Sibiu cartea ”Prăbușirea mitului Securității. Adevăruri asunse despre generalul Iulian Vlad și istoria Securității regimului comunist din România”, scrisă de prof. univ. dr. Corvin Lupu și prof. univ. dr. gen. Bg. SRI (r) Cristian Troncotă. ”Marele secret al Securității a fost faptul că, fără aprobarea sau știință lui Ceaușescu, ea a intrat în jocul unor colaborări globale. Serviciile din toată lumea și-au propus să coopereze între ele pentru a-și da reciproc puterea de care aveau nevoie pentru a-și promova interesele și a putea ieși de sub controlul puterii politice. Apoi, această globalizare a serviciilor este dăunătoare tuturor statelor care doresc să fie suverane. În lumea globală a serviciilor, marile instituții de intelligence ale lumii le domină pe cele mici și odată cu ele, își impun interesele asupra politicilor guvernamentale”, spune prof. univ. dr. Corvin Lupu.

Cristian Troncotă este de părere că pentru înlăturarea cuplului Ceaușescu de la putere s-a apelat la ajutor extern, fapt ce ar trebui consumat în instanță sub acuzația de înaltă trădare. ”La „procesul" de la Târgoviște, Elena Ceaușescu s-a exprimat tranșant: „tradatorii au fost lângă noi". N-au fost în stare să-I schimbe pe Ceaușescu legal și pașnic, ci au recurs la ajutor străin, care după toate codurile penale din această lume se numește înaltă trădare. Putea să iasă ceva bun din așa ceva? lar acei istorici care au curajul să le spună adevărul în față, cu probe și argumente de necontestat, sunt luați la rost, terfeliți și batjocoriți după bunul plac al fundamentaliștilor din aripă trădătoare a fostei Securități. Asta face parte dintr-o altă istorie. Este istoria care ne doare!”, susține Cristian Troncotă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Anonymus

Acum 5 ani

din pacate asta este adevarata realitate...
Raspunde

motanul garfield

Acum 5 ani

Constat ca nici Leana, nici Ceausescu n-au fost asa de prosti precum se spunea...
Raspunde

Baronul

Acum 5 ani

GLOBALIZAREA ne rupe gatul la toti !
Raspunde

pensionar

Acum 5 ani

citat din articol =Cristian Troncotă este de părere că .................. si de aici nu mai are importanta. Omul e de parare ca........ adica nu imi dovedeste nimic cu probe, documente? De ca sa cumpar cartea ? Si eu sunt de parere ca extraterestrii s-au mascat in limaxi si ursi panda si pun la cale o glaciatiune, da nu ma crede nime si nici nu scriu carti despre asta,,, hahaha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus