Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Inculpații în dosarul crimei din Vasile Aaron vor acasă. Tribunalul îi ține după gratii

Inculpații în dosarul crimei din Vasile Aaron vor acasă. Tribunalul îi ține după gratii

Tribunalul Sibiu a respins cererea avocaților celor trei sibieni acuzați de omorul unui tânăr din Vâlcea la sfârșitul lunii mai, de a fi cercetați la domiciliu. Mai mult, Camera preliminară a dispus începerea judecății cauzei.

Crima din Vasile Aaron a avut loc pe 28 mai 2018 - atunci când Sibiul s-a cutremurat la decesului unui tânăr de 26 de ani după ce a fost ucis cu bestialitate de alți trei tineri.

Cei trei au fost arestați imediat, iar procurorii au început acumularea de probe pentru a trimite dosarul în judecată. De fiecare dată inculpații Daniel Cucerzan, Constantin Canciu și Constantin Stângaciu au cerut judecătorilor ca măsura arestului preventiv să fie schimbată în „arest la domiciliu”. Și tot de fiecare dată cererea acestora, formulată prin avocați, a fost respinsă. Ultima dată acest lucru s-a decis pe 20 august.

De asemenea, săptămână trecută, pe 14 august, judecătorii Camerei Preliminare și de Fond a Tribunalului Sibiu au constatat că rechizitoriul Parchetului privind cei trei inculpați este legal și a dispus astfel începerea judecăţii cauzei, „Prezenta cauză va fi transpusă în şedinţă publică, urmând a fi acordat termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte dispoziţia de începere a judecăţii”, se arăta în închierea magistraților.

Dacă vor fi găsiți vinovați de instanță, cei trei riscă să facă închisoare pe un termen de la 10 la 20 de ani. Unul dintre ei, Constantin Canciu, riscă să-și mărească termenul de detenție, deoarece, potrivit procurorilor, acesta a recidivat.

CITIȚI ȘI: Un inculpat în dosarul „crima din Vasile Aaron”, printre traficanții de droguri reținuți la Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Saint Bartholomew

Acum 5 ani

Animalele astea, la ce fețe au, ar merita să mai iasă din pușcărie doar între patru blăni. Așa cum l-au adus pe acel tânăr pe care l-au jucat în picioare în Vasile Aaron.
Raspunde

cititor

Acum 5 ani

Fotografia este graitoare: niste imbecili ...
Raspunde

sibianul realist

Acum 5 ani

erau niste cefe late in devenire... pacat de ei.. ce minte slaba au avut...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus