Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Sibienii au la dispoziție de azi noul Ford Focus. Câteva zile de preț promoțional

Sibienii au la dispoziție de azi noul Ford Focus. Câteva zile de preț promoțional

Pe parcursul întregii zile de sâmbătă, pe Drumul Național care leagă Sibiul și Șelimbărul puteau fi văzute trei mașini de model Ford care „zburau” încolo și încoace. Mai mulți sibieni au ales să vină la reprezentanța Ford pentru a testa noul Focus, lansarea căruia a avut loc chiar astăzi. Cei care au pus la încercare motoarele noului model s-au ales cu mici cadouri.

Noul Ford Focus a fost lansat în Sibiu astăzi, prezentând publicului trei variante de putere pentru motorul de 1,0 Ecobust, declarat cel mai bun motor din Europa în ultimii ani. „Focus introduce o filosofie de design care are în centru oamenii. Aceasta îmbină un stil exterior emoțional cu un nivel aerodinamic de top în segment. În același timp, interiorul oferă mai mult spațiu, mai multă atenție la detalii, dar și materiale de nivel înalt. Creată pentru oferi experiențe de utilizare bogate la fiecare interacțiune, filosofia de design antropocentrică unește limbajul formal expresiv cu atributele funcționale dorite de clienți”, anunțau reprezentanții Ford România.

Test Drive

Astfel, sibienii au putut veni pe parcursul întregii zile, de la ora 11:00 până la 18:00, la reprezentanța Ford Sibiu ca să testeze noile modele cu trei variante de putere - 100, 125 și 140 de cai putere, dar și un Focus cu motor Diesel de 1,5 litri și 120 de CP. Atât mașinile pe Diesel, cât și cele pe benzină pot fi găsite în două variante de cutie - manuală și automată.

Test Drive-ul a fost interactiv: în mai multe locuri fiind amenajate spații unde sibienii care au urcat la volan opreau să culeagă literele care alcătuiau cuvântul „F-O-C-U-S”. După test, aceștia se alegeau și cu mici cadouri.

focus

Lansarea Focus-ului a fost precedată de o campanie la nivel național pe platforma www.mergimaideparte.ro, proiectată pe baza conceptului de “orientare către om”, concept ce a contribuit în mare măsură la nașterea noului model.

„Platforma mergimaideparte.ro este spațiul în care se reunesc poveștile oamenilor, este locul în care cu toții ne putem împărtăși experiențele, pentru a-i inspira și motiva pe alții. Putem spune că este o invitație deschisă oricui se găsește în această poziție. Acest concept a fost inspirat în totalitate de noua filosofie de design din jurul lui Ford Focus. Este vorba despre crearea unor momente memorabile de interacțiune, care construiesc și mențin relația dintre șofer și mașină", a declarat Attila Szabo, directorul executiv al Ford România.

ford focus 1

În plus, ca parte a eforturilor susținute ale Ford Romania de a încuraja vânzările de vehicule noi pe piața locală, noul Focus vine cu un preț de tranzacție special de 12.900 euro (TVA inclus) pentru o versiune Trend echipată cu motorul 1.0 l EcoBoost 100 CP. Acest preț special este disponibil până la finalul lunii septembrie și cumulează sprijinul acordat de Ford România și dealerii săi, dar și taxa de casare acordată de autoritățile române, ca parte a programului Rabla.

Reprezentanții Ford asigură că noul model Focus beneficiază de sisteme de siguranță sofisticate concepute pentru a preveni sau a diminua efectele pe care la are un accident asupra pasagerilor și pietonilor. Între aceste sisteme se numără o tehnologie apreciată special de Euro NCAP: asistența pre-coliziune cu depistare a pietonilor și bicicliștilor (Pre-collision Assist with Pedestrian and Cyclist Detection). Acest sistem poate depista pietonii și bicicliștii aflați pe carosabil sau în apropierea carosabilului și care ar putea intersecta traiectoria mașinii, acționând frânele automat dacă detectează o potențială coliziune, iar șoferul nu răspunde la avertizări. Depistarea este acum posibilă și pe timp de noapte, cu ajutorul farurilor.

ford focus 3

Pentru cine sunt noile modele Focus

Ovidiu Jurca, manager vânzări la Ford Sibiu, spune că acest model se comercializează în trei feluri de caroserii: Hatchback, Sedan și Wagon, iar publicul țintă sunt persoanele cu vârsta 20-40 ani pentru hathcback și familiile pentru modelele cu patru uși și Wagon.

„Sibienii care vor să-și cumpere o mașină Ford, vin la noi pentru informare, vizualizare și testare a modelului. Vom avea două modele, disponibile de luni, pentru test drive: o motorizare diesel cutie automat și benzină manual de 125 CP, ambele cu motorul de 1,0 ecobust”.
Ca și variante de achiziție, există trei opțiuni: cea mai simplă - „cu banii jos”; există posibilitatea de a contracta un credit pentru persoane fizice care se face pe perioade de la 1 la 5 ani și există leasing financiar sau operațional pentru persoane juridice.

ford focus volan

„Există varianta achiziției de pe stoc unde termenul de predare este de la o zi la 5 zile și există varianta configurării modelului după preferințele clientului - acolo și-l poate configura cum vrea, cu ce dotări vrea clientul. Durează aproximativ 2 luni și jumătate. Noi, ca și dealer, suntem ca un mic importator: configurăm mașina direct din fabrică așa cum dorește cumpărătorul: culoare, dotări etc. și e normal să aștepte” - ne-a mai spus Ovidiu Jurca.
Mașinile Ford Focus sunt produse în Germania. Prețul noului model pornește de la 12.900 de euro pentru versiunea Trend, cu motorul de 1,0 litri și 100 cai putere. Atenție, însă, acest preț special este disponibil până la finalul lunii septembrie și cumulează sprijinul acordat de Ford România și dealerii săi, dar și taxa de casare acordată de autoritățile române, ca parte a programului Rabla. Precizăm că în funcție de configurația pe care și-o dorește clientul, prețul poate urca și până la 30.000 de euro pentru un Focus.

Cum se vinde Fordul în Sibiu

Precizăm că reprezentanța Ford în Sibiu a fost deschisă în luna aprilie a acestui an. Sibienii care își cumpără această mașină preferă cel mai mult Focusul și Ecosportul, potrivit lui Ovidiu Jurca: „Din aprilie, în 6 luni am vândut o medie de 10 mașini pe lună: Focus și Ecosport sunt cele mai cerute. Având în vedere că suntem la început, eu zic că e ok. Fordul este cea mai vândută mașină în România după Dacia și are cred că cea mai diversificată gamă de modele din toată piața auto”.

ford

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus